Η ουκρανική κυβέρνηση απαγορεύει το Κομμουνιστικό Κόμμα και δολοφονεί μελος του

ukrainian_communist_party-640x360

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, το μέλος του Βιάτσεσλαβ Κοβσούν, βασανίστηκε μέχρι θανάτου σε σημείο ελέγχου της ουκρανικής Εθνοφρουράς του Κιέβου στο Σταρομπεσέφσκι, περιοχή Ντονέτσκ. Γραμματέας του κομμουνιστικού πυρήνα στο χωριό Γκλίνκι (περιοχή Ντονέτσκ) και εκπρόσωπος του συμβουλίου του χωριού, ο Βιάτσεσλαβ Κοβσούν βασανίστηκε και δολοφονήθηκε. Η τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του διακόπηκε στις 22 Ιούλη 2014. Το επόμενο πρωί βρέθηκε το πτώμα του με πολλές πληγές και τραύματα από σφαίρες, σε μια λίμνη αίματος. Δεχόταν συνεχώς απειλές από υποστηρικτές της ουκρανικής κυβέρνησης, αλλά δεν πίστευε ότι μπορεί να δολοφονούνταν για τις απόψεις του.
Την ίδια ημέρα το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας ψήφισε την απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας. Ο Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ, μιλώντας στο Κοινοβούλιο, δήλωσε ότι θα μεταφέρει αμέσως το νόμο στον πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο για να εγκριθεί. Το φασιστικό κόμμα «Σβόμποντα» απειλούσε να απαγορεύσει το Κομμουνιστικό Κόμμα από τις πρώτες μέρες της ύπαρξής του, τώρα όμως τα κατάφερε. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας θα πάψει να υφίσταται την Πέμπτη· όπως δήλωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Ουκρανίας: «Θα πρέπει να ανεχτούμε αυτό το κόμμα μόνο για μία ακόμα μέρα». Το δικαστήριο θα εξετάσει επίσημα το θέμα στις 24 Ιούλη.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα σχολίασε την απαγόρευσή του ως εξής: «Όλα τα φασιστικά καθεστώτα ξεκίνησαν με την απαγόρευση των κομμουνιστικών κομμάτων», αναφερόμενο στη ναζιστική Γερμανία και στο ότι η άνοδος του Χίτλερ στην εξουσία άρχισε με την απαγόρευση και δίωξη του κομμουνιστικού κόμματος.
Σήμερα, στις 23 Ιούλη, η οποία πρόκειται να είναι η τελευταία ημέρα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας στο κοινοβούλιο, ξέσπασε σύγκρουση. Μέλη της Βουλής επιτέθηκαν στον ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος Πέτρο Σιμονένκο και σε άλλα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος. Ο Σιμονένκο δήλωσε ότι οι άνθρωποι που ζουν στις ανατολικές περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ είχαν προσέλθει μαζικά στα εκλογικά κέντρα στο δημοψήφισμα της 11ης Μάη για να καταψηφίσουν «τις αρχές του Κιέβου και το κυβερνών καθεστώς». Το Κομμουνιστικό Κόμμα αναγκάστηκε τελικά να εγκαταλείψει το Κοινοβούλιο.

πηγή: Ukraine Human Rights org.

2 σκέψεις σχετικά με το “Η ουκρανική κυβέρνηση απαγορεύει το Κομμουνιστικό Κόμμα και δολοφονεί μελος του

 1. Γράφει το άρθρο : «Την ίδια ημέρα, το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας ψήφισε την απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας». (Η «ίδια ημέρα είναι, προφανώς, η 23η Ιούλη 2014).
  Παρακάτω, όμως, γράφει : «Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας θα πάψει να υφίσταται την Πέμπτη· όπως δήλωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Ουκρανίας: «Θα πρέπει να ανεχτούμε αυτό το κόμμα μόνο για μία ακόμα μέρα». Το δικαστήριο θα εξετάσει επίσημα το θέμα στις 24 Ιούλη». Δεδομένου ότι το άρθρο δημοσιεύεται στις 23/7/2014, η απόφαση του δικαστηρίου δεν είχε βγει ακόμα, άρα, το Κ.Κ. Ουκρανίας δεν είχε απαγορευτεί και μάλλον μέχρι σήμερα είναι νόμιμο. Το ότι το «Κοινοβούλιο ψήφισε την απαγόρευση» διευκρινίζεται από το Ριζοσπάστη, που γράφει στις 25/7/2014 :
  «ενάντια στην απόφαση του Ουκρανικού Κοινοβουλίου να διαλύσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚ Ουκρανίας και την κλιμάκωση των σχεδίων απαγόρευσης του κόμματος από την αντιδραστική κυβέρνηση των εθνικιστών και φασιστών». Άρα το Κοινοβούλιο ψήφισε όχι την απαγόρευση του Κ.Κ. Ουκρανίας, που είναι θέμα δικαστηρίου, αλλά, τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του.
  Βέβαια, ο «Ρ» στο ίδιο δημοσίευμα, της 25/7/2014 γράφει ότι ο κ. Κουτσούμπας, Γεν. Γραμματέας του ΚΚΕ, δήλωσε : «Σήμερα χρειάζεται η μέγιστη δυνατή απομόνωση της αντιδραστικής, ναζιστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας, η οποία … απαγορεύει το Κομμουνιστικό Κόμμα». Στο τέλος, όμως, της δήλωσής του, ξαναλέει : «θα κινητοποιούμαστε κάθε μέρα μέχρι να αρθεί η απαγόρευση και η διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚ Ουκρανίας». Αυτό είναι σκόπιμη δημιουργία σύγχυσης και ψάρεμα σε θολά νερά.
  Από την άλλη μεριά, ο τίτλος του άρθρου «Η ουκρανική κυβέρνηση απαγορεύει το Κομμουνιστικό Κόμμα και δολοφονεί μελος του», δεν ανταποκρίνεται καθόλου στην αλήθεια. Για το πρώτο μισό του τίτλου αναφέρθηκα παραπάνω.
  Για το δεύτερο μισό. Από πού προκύπτει ότι η ουκρανική κυβέρνηση δολοφόνησε το «μέλος του Κ.Κ.Ουκρανίας»; Από το ότι «βασανίστηκε μέχρι θανάτου σε σημείο ελέγχου της ουκρανικής Εθνοφρουράς του Κιέβου στο Σταρομπεσέφσκι, περιοχή Ντονέτσκ». Και τι θα πει «σημείο ελέγχου»; Αν κάποιος δολοφονηθεί στην Αθήνα, που, προφανώς είναι «σημείο ελέγχου» της ΕΛΑΣ, σημαίνει ότι τον δολοφόνησε η ελληνική κυβέρνηση;;;
  Όλα αυτά είναι στάχτη στα μάτια, για να κρύψει από τον κόσμο το εθνοπροδοτικό ρόλο και των φιλορώσων «ρωσόφωνων» και του ρωσόδουλου Κ.Κ. Ουκρανίας, που τους βοηθάει με νύχια και με δόντια.

 2. Όντως το Κοινοβούλιο απλά απαγόρευσε την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚ Ουκρανίας ενώ η υπόθεση για την οριστική παύση της λειτουργίας του ως νομίμου κόμματος βρίσκεται στα δικαστήρια. Αλλάζει αυτό κάτι ως προς την ουσία των γεγονότων και τις προθέσεις των κυβερνώντων;
  Όσον αφορά τη δολοφονία του μέλους του ΚΚΟ, η ίδια η ηγεσία του την αποδίδει στην ουκρανική κυβέρνηση και τα δείγματα γραφής που έχει δώσει η πραξικοπηματική κυβέρνηση και οι ναζί συνεργάτες της έκτοτε είναι τέτοια που δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας. Όταν ο γενικός γραμματέας του ΚΚΟ γρονθοκοπείται μες στην ουκρανική Βουλή από τους «ευρωπαϊστές» κάθε νοήμων άνθρωπος μπορεί να φανταστεί τι γίνεται απ’ έξω.
  Όποιος θέλει να δει, βλέπει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: