Υπόγειος «εμφύλιος» στην κυβέρνηση του Κιέβου?

Υπόγειος «εμφύλιος» στην κυβέρνηση του Κιέβου?

Σύμφωνα με το παρακάτω δημοσίευμα, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι το ουκρανικό ΥΠ.ΕΣ. «διαρρέει» πληροφορίες για τις θέσεις των νεοναζί συνεργατών του στους πολιτοφύλακες του Ντονμπάς.

1010197865Στις 17 Αυγούστου ο «Δεξιός Τομέας» με τελεσίγραφο του στο ουκρανικό Υπουργείο Εσωτερικών ζητούσε την παραίτηση μιας σειράς στελεχών του υπουργείου (καθώς και την εκκαθάριση της αστυνομίας από αντιφρονούντες και την άμεση απελευθέρωση συλληφθέντων μελών του «Δεξιού Τομέα» για εγκληματικές πράξεις). Σύμφωνα με το τελεσίγραφο, εάν σε 48 ώρες (δηλαδή μέχρι αύριο) δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, οι μονάδες που ελέγχει ο «Δεξιός Τομέας» θα εγκαταλείπουν τις θέσεις τους στο μέτωπο και θα βαδίσουν προς το Κίεβο για να τα επιβάλλουν. Ο Ουκρανός Υπουργός Εσωτερικών, Αβακόβ, με τη σειρά του, κατηγόρησε τον επικεφαλής του «Δεξιού Τομέα» Ντμίτρι Γιάρος για προδοσία.

Ο «Δεξιός Τομέας» υποψιάζεται ότι το ουκρανικό ΥΠ.ΕΣ. διαρρέει σκόπιμα πληροφορίες για τις θέσεις του στους φεντεραλιστές του Ντονμπάς,. Οι υποψίες αυτές εγείρονται κυρίως λόγω των μεγάλων απωλειών των μονάδων του «Δεξιού Τομέα», συγκριτικά με το σύνολο των απωλειών των κυβερνητικών δυνάμεων, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες φαίνεται να βρίσκεται και ο ίδιος ο ηγέτης της νεοναζιστικής οργάνωσης, Ντμίτρι Γιάρος. Είναι επίσης γνωστό, ότι οι σχέσεις Αβακόβ – Γιάρος είναι ιδιαίτερα τεταμένες από τον περασμένο Μάρτιο, όταν κομάντος του ουκρανικού ΥΠ.ΕΣ. εκτέλεσαν έναν άλλο ηγέτη του «Δεξιού Τομέα», τον Ολεκσάντρ Μουζίτσκο, η δράση του οποίου ήταν ανεξέλεγκτη από την ίδια την νέα κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει και ο «Δεξιός Τομέας».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γιεβγκιένι Ζίλιν, συμβούλου του πρωθυπουργού της προσωρινής κυβέρνησης της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ», «Ίσως είναι σύμπτωση ότι οι πληροφορίες που μας παρέχονται από τις πηγές μας στο Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας επικεντρώνονται στους φασίστες, αλλά μπορεί επίσης το ΥΠ.ΕΣ. να διαρρέει πληροφορίες ειδικά για τον «Δεξιό Τομέα» στα πλαίσια του εσωτερικού (τους) ανταγωνισμού».
http://ukraina.ru/news/20140817/1010197251.html

About solidarity2014

καμπάνια αλληλεγγύης στον αντιφασιστικό αγώνα στην Ουκρανία
This entry was posted in Νέα. Bookmark the permalink.

One Response to Υπόγειος «εμφύλιος» στην κυβέρνηση του Κιέβου?

  1. Παράθεμα: Ουκρανία: εμφύλιος πόλεμος και σοσιαλιστική προοπτική | Avantgarde

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s