Υπογραφή νέου πρωτοκόλλου στο Μινσκ

Σε υπογραφή νέας συμφωνίας στη βάση της προηγούμενης προχώρησαν οι αντιπρόσωποι του ουκρανικού κράτους, της Ρωσίας, του ΟΑΣΕ, και των ΛΔ Ντονιέτσκ-Λουγκάνσκ προχθές στο Μινσκ. Σας την παραθέτουμε χωρίς σχολιασμό:

ΕΚΘΕΣΗ

Aναφορικά με την εκτέλεση των διατάξεων του Πρωτοκόλλου με τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων της Τριμερούς Ομάδας Επαφής , που αφορά τα βήματα για την εφαρμογή του Σχεδίου Ειρήνης του Προέδρου της Ουκρανίας, P. Poroshenko και της πρωτοβουλίας του Προέδρου της Ρωσίας, V. Putin.

Σύμφωνα με τον άρθρο 1 του Πρωτοκόλλου των διαβουλεύσεων της Τριμερούς Ομάδας Επαφής , σχετικά με τις κοινές δράσεις , με στόχο την εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου, του Προέδρου της Ουκρανίας, P. Poroshenko και της πρωτοβουλίας του Προέδρου της Ρωσίας, V. Putin ( στη πόλη του Μινσκ, στη Δημοκρατία της Λευκορωσίας, στις 5 του Σεπτέμβρη του 2014), οι συμμετέχοντες στην Τριμερή Ομάδα Επαφής , που αποτελείται από αντιπροσώπους της Ουκρανίας, της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), και τους εκπροσώπους των περιοχών του Donetsk και του Lugansk, κατέληξαν σε συμφωνία όσον αφορά τα ακόλουθα μέτρα, που αποσκοπούν στην εξασφάλιση συμφωνίας σχετικής με τη διμερή διακοπή της χρήσης των όπλων.

Η διακοπή της χρήσης των όπλων θα πρέπει να θεωρείται ότι είναι κοινή (και για τα δύο μέρη).

Διακόπτεται η προέλαση των μονάδων και των στρατιωτικών σχηματισμών και των δύο πλευρών στη γραμμή επαφής τους, όπως ήταν στις 19 Σεπτέμβρη του 2014.

Απαγορεύεται η χρήση όλων των ειδών των όπλων και η διεξαγωγή επιθετικών επιχειρήσεων.

Μέσα σε είκοσι τέσσερις ώρες από τη στιγμή της έκδοσης του παρόντος μνημονίου, επιβάλλεται η απόσυρση των μέσων καταστροφής διαμετρήματος άνω των 100 mm έως τη μέγιστη απόσταση του πεδίου βολής τους, και, ιδίως:

100 χιλιοστών πυροβόλα MT-12-στα 9 χιλιόμετρα , 120 χιλιοστών όλμοι –στα 8 χιλιόμετρα, 122 χιλιοστών ολμοβόλα D-30 (2S1 Gvozdika) –στα 16 χιλιόμετρα, 152 χιλιοστών 2S5 Giatsint-S (2S3 Akatsiya, 2S19 Msta-S, 2A65 Msta-Β) –στα 33 χιλιόμετρα, MLRS 9K51 Grad-στα 21 χιλιόμετρα, 9K57 Uragan-στα 36 χιλιόμετρα, 9K58 Smerch-στα 70 χιλιόμετρα, MLRS Tornado-G-στα 40 χιλιόμετρα, MLRS Tornado-U-στα 70 χιλιόμετρα, MLRS Tornado-S-στα 120 χιλιόμετρα.

– Τακτικά πυραυλικά συστήματα -στα 120 χιλιόμετρα .

Υπό την εποπτεία του ΟΑΣΕ, απαγορεύεται η τοποθέτηση βαρέως οπλισμού και στρατιωτικού υλικού στην περιοχή που οριοθετείται από τους οικισμούς Komsomolskoye, Kumachevo, Novoazovsk, Sakhanka.

Απαγορεύεται η τοποθέτηση νέων ναρκών ξηράς-εκρηκτικών μηχανικών εμπόδιων εντός των ορίων του τομέα ασφάλειας. Επιβάλλεται η υποχρέωση απομάκρυνσης των ναρκών ξηράς- εκρηκτικών μηχανικών εμπόδιων που προηγουμένως είχαν τοποθετηθεί εντός της ζώνης ασφαλείας.

Απαγορεύονται , από τη στιγμή της έκδοσης του παρόντος μνημονίου, οι πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών και ξένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών («UAV»), με την εξαίρεση των UAV που χρησιμοποιούνται από την αποστολή παρατήρησης του ΟΑΣΕ, κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής επαφής μεταξύ των δύο πλευρών στην περιοχή της παύσης χρήσης των όπλων, σε πλάτος του όχι λιγότερο από 30 χιλιόμετρα.

Μέσα σε είκοσι τέσσερις ώρες από τη στιγμή της έκδοσης του παρόντος μνημονίου, προχωράει η ανάπτυξη, στην περιοχή της παύσης χρήσης των όπλων, της αποστολής παρατήρησης του ΟΑΣΕ, που αποτελείται από τις ομάδες των παρατηρητών του Οργανισμού. Η παραπάνω οριοθετημένη περιοχή θα πρέπει να χωρίζεται σε τομείς, ο αριθμός και τα όρια των οποίων θα πρέπει να συμφωνηθούν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για το έργο της αποστολής παρατήρησης του ΟΑΣΕ.

Η απομάκρυνση όλων των ξένων ενόπλων ομάδων, στρατιωτικού υλικού, καθώς και στρατιωτικών και μισθοφόρων από το έδαφος της Ουκρανίας, θα παρακολουθείται από τον ΟΑΣΕ.

Οι συμμετέχοντες στην Τριμερή Ομάδας Επαφής :

Πρέσβης Heidi Talyavini (υπογραφή)

Δεύτερος Πρόεδρος της Ουκρανίας, (υπογραφή) L.D. Kuchma

Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία, Μ.Υ. Zurabov (υπογραφή)

A.V. Zakharchenko (υπογραφή)

Ε.Ι. Plotnitskiy (υπογραφή)

Μινσκ, 19 Σεπτεμβρίου, 2014

Advertisements

About solidarity2014

καμπάνια αλληλεγγύης στον αντιφασιστικό αγώνα στην Ουκρανία
This entry was posted in Νέα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s