ΕΠΕΙΓΟΝ!! Ελληνική αποστολή με το Καραβάνι Αλληλεγγύης στο Ντονμπάς!

d9d4f495e875a2e075a1a4a6e1b9770f
Ελληνική αποστολή στο διεθνές καραβάνι αλληλεγγύης στο Ντονμπάς! 
Μετά την επιτυχία τόσο της διαδήλωσης αλληλεγγύης στον αντιφασιστικό αγώνα του λαού στην Αν. Ουκρανία όσο και της εκδήλωσης με το μέλος της οργάνωσης «Μποροτμπά» Σ. Κιριτσούκ, η Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία ανακοινώνει πλέον, όχι απλά τη στήριξη, αλλά και τη συμμετοχή ελληνικής αποστολής στο διεθνές καραβάνι αλληλεγγύης που θα επισκεφτεί προσφυγικούς καταυλισμούς και περιοχές του εξεγερμένου Ντονμπάς την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.
Η διεθνής αυτή πρωτοβουλία ξεκίνησε με κάλεσμα του ιταλικού συγκροτήματος Banda Bassotti με σκοπό να σπάσει το κλίμα μουδιάσματος και αμηχανίας που επικρατεί κάτω από το βάρος της ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας. Δεκάδες συλλογικότητες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ιδιαίτερα σε χώρες του Ευρωπαϊκού νότου (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία) όπου εστάλη ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στους εξεγερμένους κατοίκους, τους απεργούς εργάτες, τις μειονότητες, τους αντιφασίστες και τους αριστερούς μαχητές της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας. Στα πλαίσια της καμπάνιας συγκεντρώνονται χρήματα και ανθρωπιστική βοήθεια που θα παραδοθεί από το καραβάνι στους κατοίκους των περιοχών αυτών.
Είναι επείγον να αναπτυχθεί στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον κόσμο, ένα αντιφασιστικό – αντιιμπεριαλιστικό και αντιπολεμικό κίνημα ικανό να τσακίσει το φασισμό, να μπλοκάρει την πολεμική μηχανή σε κάθε χώρα, να αντιπαλέψει τα φονικά σχέδια του ΝΑΤΟ και να αντιπροτάξει τη διεθνιστική αλληλεγγύη. Στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή η πραξικοπηματική κυβέρνηση του Ποροσένκο με τη στήριξη της ΕΕ, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ελληνικής μνημονιακής συγκυβέρνησης έχει εξαπολύσει πόλεμο ενάντια στις ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα κι έχει στείλει το στρατό, τα τάγματα των φασιστών και τους ιδιωτικούς στρατούς των ολιγαρχών να επιτεθούν στην περιοχή του Ντονμπάς με αποτέλεσμα πάνω από 3.000 νεκρούς, κατεστραμμένες υποδομές και αριθμό προσφύγων που προσεγγίζει ίσως το 1 εκατ.

Επειδή η διεθνιστική αλληλεγγύη πρέπει να είναι έμπρακτη η Αντιφασιστική Καμπάνια καλεί καθένα και καθεμιά που συμμερίζεται αυτή την ανάγκη, συλλογικότητες, φορείς και σωματεία να συμβάλλουν στην οικονομική ενίσχυση αυτής της προσπάθειας. Τα χρήματα θα δοθούν για ανθρωπιστική βοήθεια από τα μέλη της ελληνικής αποστολής. Μέχρι και τις 26 Σεπτεμβρίου μπορεί να χρησιμοποιείται ο παρακάτω λογαριασμός για το σκοπό αυτό:

*Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, Αρ. λογαριασμού: *151/44144464 * IBAN: *GR430110150000015144144464
*SWIFT [BIC]: *ETHNGRAA (χρειάζεται για καταθέσεις από Κύπρο και εξωτερικό)Εναλλακτικά, μπορεί όποιος/α το επιθυμεί να περάσει από την επόμενη συνέλευση της Καμπάνιας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23/9, στις 20:30 στη Λέσχη Αναιρέσεις Ιπποκράτους 175 (με Λασκάρεως).
Advertisements

About solidarity2014

καμπάνια αλληλεγγύης στον αντιφασιστικό αγώνα στην Ουκρανία
This entry was posted in Αλληλεγγύη, Νέα. Bookmark the permalink.

5 Responses to ΕΠΕΙΓΟΝ!! Ελληνική αποστολή με το Καραβάνι Αλληλεγγύης στο Ντονμπάς!

 1. Παράθεμα: Παντιέρα αντικαπιταλιστική ενημέρωση – ΕΠΕΙΓΟΝ!! Ελληνική αποστολή με το Καραβάνι Αλληλεγγύης στο Ντονμπάς!

 2. Παράθεμα: Ελληνική αποστολή με το Καραβάνι Αλληλεγγύης στο Ντονμπάς! | ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

 3. Ο/Η Solidarité λέει:

  Παιδιά κάτι δεν πάει καλά με το ΙΒΑΝ, για τσεκάρετε το

 4. Ο/Η Solidarität λέει:

  Ισχύει, το ΙΒΑΝ δεν είναι σωστό, δε μπορούμε να καταθέσουμε χρήματα.

 5. Ο/Η solidarity2014 λέει:

  Δυστυχώς όντως έγινε λάθος. Τα σωστά στοιχεία είναι τα παρακάτω:

  *Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, Αρ. λογαριασμού: *151/44144464 * IBAN: *GR430110150000015144144464
  *SWIFT [BIC]: *ETHNGRAA (χρειάζεται για καταθέσεις από Κύπρο και εξωτερικό)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s