Και οι κολομβιανοί αντάρτες στο πλευρό του λαού του Ντονμπάς

Αναδημοσίευση από το Βαθύ Κόκκινο

Ανακοίνωση εξέδωσαν στις 15 Σεπτεμβρίου οι Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις Κολομβίας – Λαϊκός Στρατός (FARC – EP), με την οποία εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αντιφασιστικό αγώνα του λαού της ανατολικής Ουκρανίας.

farc

Ο φασισμός και το ΝΑΤΟ δεν θα περάσουν!

Αλληλεγγύη στην Αντιφασιστική Αντίσταση του Ντονμπάς!

Πιστές στον αντιιμπεριαλιστικό και αντιφασιστικό προσανατολισμό τους, οι Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας, του Λαϊκού Στρατού, FARC-EP, καταδικάζουμε απερίφραστα την άνανδρη επίθεση που εξαπέλυσε η κυβέρνηση του Κιέβου σε βάρος των εργαζομένων και των δυσαρεστημένων πληθυσμών της Ουκρανίας.

Ο ουκρανικός λαός περιτριγυρίζεται από διασταυρούμενα πυρά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις πρώτες να ασκούν φιλοπόλεμη πολιτική περικύκλωσης και προβοκάτσιας ενάντια στη Ρωσία, και τη δεύτερη να προσπαθεί να προσαρτήσει την Ουκρανία. Επιιδιώκεται η περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς, με βέβαιο σκοπό, ελάχιστα συγκαλυμμένο, τον έλεγχο της εξόρυξης και του τομέα της ενέργειας.

Κανένας με σώας τας φρένας του δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι πίσω από τις λεγόμενες «πορτοκαλί επαναστάσεις» πρώτα και στη συνέχεια πίσω από τη Μαϊντάν, βρίσκονται οι λύκοι ιμπεριαλιστές που εμφανίζονται σαν πρόβατα, δημοκράτες και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το πραξικόπημα έφερε στην εξουσία μια ολιγαρχική, ουσιαστικά νεοναζιστική κλίκα, που έχει εξαπολύσει ένα εντυπωσιακό και βίαιο κυνήγι μαγισσών και δεν καταδιώκει μόνο τους κομμουνιστές, αλλά και όλους τους αντιπάλους της, καθώς και το σύνολο των ρωσόφωνων πληθυσμών.

Παρά την επίθεση, η λαϊκή ανταπόκριση ήταν γιγαντιαία με την αντιφασιστική αντίσταση των λαϊκών δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. Η ολιγαρχική κυβέρνηση Ποροσένκο, που καθοδηγείται από την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλες, έχει ξεκινήσει μια επιχείρηση πολιορκίας και εξολόθρευσης με όλα τα είδη των όπλων και με δεκάδες χιλιάδες στρατιωτών και μισθοφόρων. Αποτέλεσμα είναι να σκοτωθούν και να τραυματιστούν χιλιάδες αθώοι ανθρώποι και ο άμαχος πληθυσμός της περιοχής του Ντονμπάς να καταδικαστεί από τους φασίστες στην πείνα και τη δίψα.

Εκφράζουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη μας με το λαό της Ουκρανίας και τους αντιολιγαρχικούς και αντιφασίστες μαχητές του Ντονμπάς, και καλούμε τους λαούς όλου του κόσμου να κινητοποιηθούν για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε προσπάθεια του ιμπεριαλισμού να επιβάλει νεοαποικιακούς πολέμους και αντιδημοκρατικά καθεστώτα.

Σήμερα όπως και χθες, ο φασισμός δεν θα περάσει!

Διεθνής Επιτροπή των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας – Λαϊκός Στρατός, FARC-EP

 

This entry was posted in Αλληλεγγύη, Ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.