Φασιστική τρομοκρατία στην Ουκρανία

Οδησσός: Φασίστες παραστρατιωτικοί του Δεξιού Τομέα εντείνουν τις επιθέσεις τους

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν μια σειρά δράσεων από παραστρατιωτικές ομάδες του Δεξιού Τομέα, που προσπαθούν να αναλάβουν οι ίδιοι καθήκοντα αστυνομίας με σαφή σκοπό τον εκφοβισμό των πιθανών αντιπάλων τους.
Στις 29 Σεπτεμβρίου, μια ομάδα αλητών του Δεξιού Τομέα, ορισμένοι από αυτούς μασκοφόροι και οπλισμένοι, ντυμένοι με στρατιωτικές στολές πραγματοποίησαν μια δράση εναντίον ανθρώπων που κατηγορούνται ότι είναι έμποροι ναρκωτικών, όπως μπορεί να δει κανείς σε αυτό το βίντεο που δημοσιεύθηκε από την φασιστική οργάνωση:

Το φασιστικό κατακάθι παριστάνοντας άλλοτε τον εισαγγελέα και άλλοτε την αστυνομία ενεργεί με έναν βίαιο, αλλά πολύ καλά οργανωμένο τρόπο. Όταν φτάνει η αστυνομία, οι φασίστες μιλούν μαζί τους σε ένα εντελώς φιλικό κλίμα.
Σε ένα συγκεκριμένο περιστατικό, οι τραμπούκοι του Δεξιού Τομέα επιτέθηκαν στον Nestor Shufrych βουλευτή του Κόμματος των Περιφερειών έξω από το Κτήριο Διοίκησης της Περιφέρειας της Οδησσού, όπως μπορεί να δει κανείς σε αυτό το βίντεο:

Αυτή είναι η τελευταία σε μια σειρά από επιθέσεις από τις φασιστικές συμμορίες στην οποία εκλεγμένοι πολιτικοί ξυλοκοπούνται μέχρι που ρίχνονται σε κάδους απορριμμάτων.
Ένας εκπρόσωπος του Δεξιού Τομέα της Οδησσού, δήλωσε ότι οι τελευταίες επιθέσεις ήταν απλά μια προειδοποίηση και κατέστησε σαφές ότι στόχος τους είναι να τρομοκρατηθούν και να αποσυρθούν οι αντίπαλοί τους από τις επικείμενες γενικές εκλογές στις 26 Οκτωβρίου:
«Αυτά είναι μόνο προειδοποιητικές ενέργειες. Απλά τους προειδοποιούμε – Ο Pylypyshyn, ο Shufrych και άλλα καθάρματα δεν θα πρέπει να είναι  υποψήφιοι. Αν δεν μας ακούσουν, θα το κάνουμε σαφές με άλλο τρόπο», δήλωσε ο Artem Skoropadsky όπως αναφέρει το KyivPost.

Ο Viktor Pylypyshyn, μέλος του κοινοβουλίου, χτυπημένος από φασιστόμουτρα στις 25 Σεπτεμβρίου

Πολλά από τα θύματα των επιθέσεων είναι νυν ή πρώην μέλη του Κόμματος των Περιφερειών, το πρώην κυβερνών κόμμα του Γιανούκοβιτς. Είναι αλήθεια ότι μερικοί από αυτούς ψήφισαν καταπιεστικούς νόμους και είναι διεφθαρμένοι πολιτικοί. Όμως οι φασιστικές παραστρατιωτικές ομάδες δεν αποδίδουν καμία δικαιοσύνη με αυτά τα λιντσαρίσματα. Για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι να εξαπλώσουν τη φασιστική τρομοκρατία σε όλη την Ουκρανία με κύριο στόχο αριστερούς ακτιβιστές που παλεύουν ενάντια στον πόλεμο ή την κυβέρνηση.

Αντιπολεμική διαδήλωση του ΚΚ Ουκρανίας χτυπήθηκε στο Χάρκοβο

Μετάφραση του Κ.Μ.από το ukraineantifascistsolidarity Πηγή: Avantgarde

Το Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου, το Κομμουνιστικό Κόμμα (KPU) είχε καλέσει μια “Πορεία για την Ειρήνη”. Το κάλεσμα είχε απαγορευτεί από τις αρχές και η συγκέντρωση χτυπήθηκε από φασιστικές συμμορίες. Η αστυνομία προχώρησε έπειτα σε συλλήψεις δεκάδων διαδηλωτών, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου γραμματέα του ΚΚ στο Χάρκοβο Alla Alexander.
Ο Υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Avakov παρενέβη προσωπικά για να εξασφαλίσει ότι η προγραμματισμένη διαδήλωση στο μνημείο του Λένιν, δεν θα πραγματοποιηθεί. Ο λόγος ήταν ότι η πορεία δεν ήταν παρά μια «αντι Ουκρανή πρόκληση”. Η ίδια επιχειρηματολογία χρησιμοποιήθηκε από τον Αντιδήμαρχο του Χάρκοβο Igor Terekhov ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «το Επαρχιακό Τμήμα της SBU έχει στη διάθεσή της αποδεικτικά στοιχεία ότι η ειρηνική πορεία των κομμουνιστών θα χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει μια προβοκάτσια από μη εποικοδομητικές δυνάμεις και να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στο Χάρκοβο». Πρόσθεσε ότι «έχουμε σημαντική ηρεμία και τη γαλήνη στην πόλη. Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την εκμετάλλευση των πορειών αυτών».
Αυτό σημαίνει ότι καθένας που είναι ενάντια στον πόλεμο στο Donbass στην πραγματικότητα θεωρείται «εχθρός της Ουκρανίας» και τα πολιτικά δικαιώματά του μπορεί, επομένως, να παραβιάζονται από το κράτος με πλήρη ατιμωρησία.
Όπως επίσης και μια συντονισμένη επίθεση στην διαδήλωση από φασιστικές συμμορίες, από κοινού με τεθωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα που περιπολούν στην πόλη κυματίζοντας ουκρανικές σημαίες με προκλητικό τρόπο.


Αρχικά μια ομάδα αλητών, οι περισσότεροι από αυτούς χούλιγκαν, επιτέθηκαν στη διαδήλωση, όπως μπορεί να δει κανείς σε αυτό το βίντεο:

Στη συνέχεια, η αστυνομία εμπόδισε φυσικά το συγκεντρωμένο πλήθος από την πορεία συλαμβάνοντας 23 από αυτούς, οδηγώντας τους σε μια κλούβα.

Τέλος, οι φασίστες υποκοσμιακοί έκαψαν σημαίες και υλικά του Κομμουνιστικού Κόμματος:

Φυσικά, την επόμενη μέρα, η αστυνομία και η εθνική φρουρά επέτρεψαν και προστάτευσαν την πορεία για την «Ενότητα της Ουκρανίας», η οποία έληξε με την καταστροφή του αγάλματος του Λένιν από τα φασιστικά αποβράσματα. Πολλοί από αυτούς ήταν ένοπλοι και με καλυμμένα πρόσωπα, ενώ έφεραν νεοναζιστικά σύμβολα όπως εκείνα του Ουκρανικού επαναστατικού στρατού (UPA), ο οποίος συνεργάστηκε με τους ναζί στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο πραγματοποιώντας τη γενοκτονία των Πολωνών στη Δυτική Ουκρανία.
Στην πρώτη γραμμή του πλήθους που γκρέμισαν το άγαλμα ήταν μέλη της νεο-ναζιστικής εθνικοσοσιαλιστικής Συνέλευσης και του Συντάγματος Αζοφ, καθώς και εκείνων που προέρχονται από το ακροδεξιό κόμμα Svoboda. Η δράση αυτή έλαβε τα συγχαρητήρια από τον υπουργό Εσωτερικών Αρσέν Avakov .

Tο φασιστικό κατακάθι προετοιμάζεται για την επίθεση εναντίον του μνημίου του Λένιν

Τα ναζιστικά σύμβολα του Συντάγματος Αζοφ

Στις 14 Οκτωβρίου, επέτειος της ίδρυσης του “ουκρανικού επαναστατικού στρατού”, μια παραδοσιακή ημέρα νεοναζιστικής διέγερσης, οι φασίστες καλούν για μια διαδήλωση στο Χάρκοβο, που θα μπορούσε να είναι το σενάριο περαιτέρω προκλήσεων.

Εδώ το κάλεσμα για τις 14 Οκτώβρη

Το φασιστικό κατακάθι επιτίθεται βίαια στους υπερασπιστές του μνημείου του Λένιν στο Χάρκοβο

Μια μέρα μετά την καταστροφή του αγάλματος του Λένιν στο Χάρκοβο στις 29 Σεπτεμβρίου, ένας μικρός αριθμός ανθρώπων συγκεντρώθηκαν στο σημείο που βεβηλώθηκε το άγαλμα του Λένιν στο Χάρκοβο σε ένδειξη τιμής και για να διαμαρτυρηθούν ταυτόχρονα για την καταστροφή του. Πολύ γρήγορα δέχθηκαν επίθεση από ομάδες φασιστών που έριξαν κροτίδες και δακρυγόνα στο πλήθος.

View image on Twitter
Όταν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τους αληταράδες εκείνοι επιτέθηκαν με ένα εξαιρετικά βίαιο τρόπο. Η αστυνομία κυριολεκτικά τους χάζευε.

Την προηγούμενη μέρα, κατά τη διάρκεια της ανατροπής του αγάλματος ένας άνθρωπος που διαμαρτύρονταν αποτέλεσε επίσης στόχο μιας βίαιης επίθεσης. Προσοχή, αυτό το βίντεο δείχνει ακραίες εικόνες βίας, και το αναπαράγουμε μόνο για να τονίσουμε τις διαθέσεις εκείνων που ανέτρεψαν το άγαλμα:

Μετάφραση του Κ.Μ. από το ukraineantifascistsolidarity, Πηγή: Avantgarde
Advertisements
This entry was posted in Νέα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s