Εθνικιστές από κούνια: στο δρόμο προς τον πλήρη εκφασισμό η εκπαίδευση στην Ουκρανία

smarukr-thumb-largeΑνησυχητικές δηλώσεις με χιτλερική χροιά έκανε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσένιουκ επί τη ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας του δασκάλου στην Ουκρανία (2/10).

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του μπροστά σε φοιτητές και ακαδημαϊκό προσωπικό στο πανεπιστήμιο του Κιέβου κι αφού έκανε μια εισαγωγή για την αξία της νίκης στον τομέα της προπαγάνδας απέναντι στη Ρωσία ο Γιατσένιουκ προχώρησε στις παρακάτω δηλώσεις:

«Πρέπει να προχωρήσουμε στις απαραίτητες αλλαγές στα προσχολικά, σχολικά και λυκειακά προγράμματα ώστε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του πολέμου της πληροφορίας δημιουργώντας μια ποιοτική πατριωτική παιδεία». Έπειτα τόνισε ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει να αλλοιώσει την ιστορική συνείδηση των κατοίκων του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ.

«Γι’ αυτό βάζω το ζήτημα της ουκρανικής πατριωτικής εκπαίδευσης στο ίδιο επίπεδο, κι ακόμα ψηλότερα, απ’ την εκμάθηση ξένων γλωσσών, μαθηματικών και φυσικής»

Απευθυνόμενος στον παριστάμενο Υπουργό Παιδείας είπε: «Πρέπει να υιοθετήσουμε νέα σχολικά προγράμματα που να ανταποκρίνονται στις νέες προκλήσεις αναπτύσσοντας μια ποιοτική ουκρανική πατριωτική εκπαίδευση στα λύκεια, τα γυμνάσια, τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία (!!). Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό.»

«Το όπλο μας είναι η γνώση – ο ουκρανικός πατριωτισμός και το ουκρανικό πνεύμα σε κάθε νηπιαγωγείο, σε κάθε σχολείο και σε κάθε γυμνάσιο. Το όπλο μας – όταν κάθε μαθητής θα βγαίνει και θα λέει περήφανα «Εγώ είμαι Ουκρανός, ξέρω γιατί πολεμάω και αγαπάω τη χώρα μου.»

Μια λοβοτομημένη νεολαία που θα πηγαίνει πρόθυμα ως κρέας στα κανόνια των ολιγαρχικών κι ιμπεριαλιστικών συμφερόντων κι ένα εκπαιδευτικό σύστημα με τον εθνικισμό σε πρώτο πλάνο και τις επιστήμες σε δεύτερο ονειρεύεται η νέα ηγεσία της Ουκρανίας. Η ήττα τόσο των καθαρών φασιστών του Δεξιού Τομέα όσο και των νεοφασιστών με γραβάτα, τύπου Γιατσένιουκ είναι πέρα για πέρα αναγκαία.smarukr-thumb-large

Πηγή: http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247646194&cat_id=244276429 (η επίσημη σελίδα της κυβέρνησης στα ουκρανικά)

Advertisements

About solidarity2014

καμπάνια αλληλεγγύης στον αντιφασιστικό αγώνα στην Ουκρανία
This entry was posted in Νέα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s