Με ναζιστικά σύμβολα ο στρατός του Κιέβου

Δύο εικόνες που διανέμονται από το Associated Press δείχνουν έναν ουκρανό στρατιώτη της Εθνικής Φρουράς που φέρει διακριτικά της ναζιστικής στρατιωτικής οργάνωσης Waffen SS στο καπέλο και το χέρι του, ενώ επιθεωρείται από τον πρωθυπουργό Yatseniuk.

Η περιγραφή του AP για τις εικόνες έχει ως εξής: «Ένας Ουκρανός εθελοντής στρατιώτης με τα εμβλήματα των SS Γαλικίας (της περιόδου του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, που είχαν πολεμήσει εναντίον του σοβιετικού στρατού), περιμένει να σταλεί στα ανατολικά της χώρας από μια στρατιωτική βάση στο χωριό Novi Petrivtsi κοντά στο Κίεβο την Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014.  (AP Photo/Efrem Lukasky)
Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 30 Σεπτεμβρίου στο στρατόπεδο εκπαίδευσης της Εθνικής Φρουράς στο Novi Petrivtsi. Ο λόγος που ο φωτογράφος ήταν εκεί ήταν ότι οι στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς είχαν επιθεώρηση από τον Πρωθυπουργό Yatseniuk προτού σταλούν στο μέτωπο, όπως μπορεί να δει κανείς στις εικόνες του AP στη συνέχεια:

Τα SS Γαλικίας (14 Waffen Grenadier Division της SS) ιδρύθηκαν το 1943 και αποτελούνταν από εθελοντές της Ουκρανίας.

Στις 27 Απριλίου του τρέχοντος έτους, μια διαδήλωση οργανώθηκε στο Lviv, στη Δυτική Ουκρανία, για τον εορτασμό της ίδρυσης της ναζιστικής στρατιωτικής οργάνωσης. Η διαδήλωση οργανώθηκε από τις οργανώσεις των βετεράνων και το περιφερειακό τμήμα του ακροδεξιού κόμματος Svoboda, που εκείνη την εποχή ήταν μέρος του κυβερνώντος συνασπισμού στο Κίεβο:

Εορτασμός της επετείου της ίδρυσης των SS Γαλικίας Division στο Lviv, 27 του Απριλίου 2014

Αυτό έρχεται μετά από το σκάνδαλο του Τάγματος Αζοφικής με τα ναζιστικά σύμβολα στα κράνη τους, που αποκάλυψε η γερμανική τηλεόραση πριν ένα μήνα:

Ναζιστικά σύμβολα στα κράνη ουκρανών στρατιωτών


Η είδηση μεταδόθηκε από το γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF στις 8 Σεπτεμβρίου και έδειξε στρατιώτες του Ουκρανικού Τάγμα Αζοφ κοντά στη Μαριούπολη με τα ναζιστικά σύμβολα στα κράνη τους. Το τάγμα Azov, υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών ενώ καθοδηγείται και διοικείται από μέλη της νεο-Ναζιστικής Εθνικοκοινωνικής Συνέλευσης και της παραστρατιωτικής οργάνωσης «Πατριώτες της Ουκρανίας».
Εδώ βλέπουμε εικόνες ενός στρατιώτη με κράνος μάχης με το σύμβολο «SS» του ομόνυμου επίλεκτου σώματος του Χίτλερ και ένα άλλο με μια σβάστικα.


Το υλικό είχε κινηματογραφηθεί από τη νορβηγική ομάδα του σταθμού TV2. «Μαγνητοσκοπούσαμε ένα ρεπορταζ σχετικά με το τάγμα AZOV της Ουκρανίας στην ανατολική πόλη Urzuf, όταν ήρθαμε σε επαφή με αυτούς τους στρατιώτες» είπε ο Oysten Bogen, ανταποκριτής για το ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό στο NBC News .
Το νορβηγικό τηλεοπτικό κανάλι TV2 μεταδίδει επίσης το υλικό αυτό ως μέρος μιας έκθεσης σχετικά με νορβηγούς εθελοντές που βρίσκονται στην Ουκρανία (δείτε εδώ: http://www.tv2.no/v/840782/ ).
Σε μια έκθεση σχετικά με το Τάγμα Αζοφική, η βρετανική εφημερίδα Guardian έγραψε:
«Πολλά από τα μέλη της έχουν δεσμούς με νεοναζιστικές ομάδες, και ακόμη και εκείνοι που χλεύασε την ιδέα ότι δεν είναι νεο-Ναζί δεν δίνουν και τις πιο πειστικές διαψεύσεις. «Φυσικά όχι, είναι όλα εντάξει, υπάρχουν μόνο μερικοί που ενδιαφέρονται για την σκανδιναβική μυθολογία» είπε ένας μαχητής όταν ρωτήθηκε αν υπήρχαν νεοναζί στο τάγμα. Όταν ρωτήθηκε για τις δική του πολιτικές απόψεις, τις χαρακτηρισε «εθνικοσοσιαλιστικές». Όσο για τα τατουάζ με σβάστικα η απάντηση είναι εξίσου αφοπλιστική: «η σβάστικα δεν έχει τίποτα να κάνει με τους Ναζί, ήταν ένα αρχαίο σύμβολο του ήλιου», δήλωσε».

Turchynov with Biletski at Popular Front launch

O Turchynov μαζί με τον Biletski σε συνάντηση του Κομματος Λαικό Μέτωπο

Ο διοικητής του Τάγματος και ένας εκ των ηγετών της Εθνοκοινωνικής Συνέλευσης και των Πατριωτών της Ουκρανίας, ο νεο-ναζιστής Andrej Biletski τώρα έχει διοριστεί στο Στρατιωτικό Συμβούλιο στο νεοσύστατο «Κόμμα Λαϊκό Μέτωπο», που ιδρύθηκε μεταξύ άλλων από τον Πρωθυπουργό Yatseniuk, τον πρόεδρο της βουλής Turchynov και τον Υπουργό Εσωτερικών Arsene Avakov.

Biletski at Patriots of Ukraine congress 2008

Ο Biletski στο συνέδριο των Πατριωτών της Ουκρανίας το 2008

This entry was posted in Νέα. Bookmark the permalink.

One Response to Με ναζιστικά σύμβολα ο στρατός του Κιέβου

  1. Παράθεμα: Ουκρανία: ο φασισμός και ο πόλεμος ως μέσο ιμπεριαλιστικής επέκτασης - το σπίρτο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s