Το καθεστώς του Κιέβου δολοφόνησε 7 σε ελληνικό χωριό στη Μαριούπολη. Συγκαλύπτει τους αυτουργούς η ελληνική κυβέρνηση;

Το καθεστώς του Κιέβου δολοφόνησε 7 σε ελληνικό χωριό στη Μαριούπολη. 
Συγκαλύπτει τους αυτουργούς η ελληνική κυβέρνηση;

Στο ιστορικό ελληνικό χωριό Сартана (Σαρτανά), που απέχει 18 χλμ από τη Μαριούπολη, σκοτώθηκαν 7 και τραυματίστηκαν 17 πολίτες. Το χωριό επλήγη από βολές συστοιχιών πυραύλων «Grad». Τα ουκρανικά ΜΜΕ προσπαθούν να παρουσιάσουν την επίθεση ως προερχόμενη από τους πολιτοφύλακες. Ωστόσο, βάσει της 1ης διεθνούς Νοτιο-Ανατολικης ταξιαρχίας των ανταρτών που επιχειρεί εκεί, οι βολές προήλθαν από τον οικισμό Коминтерново (Κομιντέρνοβο), που δεν ελέγχεται από δυνάμεις των πολιτοφυλάκων, αλλά από τις ουκρανικές δυνάμεις. Το στοιχείο αυτό, ότι δηλαδή το χτύπημα προέρχεται από το χωριό Коминтерново επιβεβαίωσε στη συνέχεια και η Ειδική Αποστολή Παρακολούθησης (SMM) στην έκθεση της στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΕ.

Στις 13 Οκτωβρίου είχε προηγηθεί μάχη στο Коминтерново, μεταξύ ουκρανικών δυνάμεων και πολιτοφυλάκων. Κατά τη διάρκεια της μάχης οι πολιτοφύλακες υποχώρησαν εγκαταλείποντας στοιχεία του εξοπλισμού τους. Συμπτωματικά η Αποστολή Ειδική Παρακολούθησης (SMM) δηλώνει ότι αποχώρησε 15 λεπτά μετά την έναρξη της μάχης, ώστε δεν γνωρίζει με βεβαιότητα την έκβασή της.
Το χωριό Σαρτανά ιδρύθηκε το 1780 από Έλληνες που μετεγκαταστάθηκαν εκεί, από τη ρωσική κυβέρνηση, από το ομώνυμο χωριό της ορεινής Κριμαίας. Είναι ένα χωριό με ζωντανή τη Σοβιετική παράδοση. 500 κάτοικοι του χωριού πολέμησαν στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, 280 από αυτούς έχασαν τη ζωή τους,
Τα «επίσημα» ΜΜΕ στη χώρα μας έχουν σπεύσει να υιοθετήσουν τους ισχυρισμούς των Ουκρανικών ΜΜΕ. Η μάχη της παραπληροφόρησης, αλλά και της ανοιχτής ή συγκαλυμμένης προβοκάτσιας, έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα εναντίον των Λαϊκών Δημοκρατιών. Απ΄ την κατάρριψη του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών έως και την επίθεση με ρουκέτες εναντίον του σχολείου στο Donetsk οι αυτουργοί είναι γνωστοί.
o6whdr9vcfg
Σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε  εντολή στον Έλληνα Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη να διερευνηθεί η ύπαρξη ελληνικής καταγωγής ομογενών μεταξύ των θυμάτων. Να υπενθυμίσουμε ότι ο ως Υπουργός Εξωτερικών ο Ε.Βενιζέλος είχε συναντηθεί με τον «πρωθυπουργό» της Ουκρανίας αμέσως μετά το πραξικόπημα και είχε χαιρετήσει «την ετοιμότητα της Ουκρανικής μεταβατικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα θέματα της μειονότητας…», «ξεχνώντας»  ότι ένα από τα πρώτα μέτρα της ακροδεξιάς κυβέρνησης ήταν η απαγόρευση και της ελληνικής γλώσσας. Παράλληλα μετέφερε το ελληνικό προξενείο από τη Μαριούπολη, επικαλούμενος την «ένταση» στη περιοχή, για να δικαιολογήσει μια προφανή και πρωτοφανή πολιτική ενέργεια . Να υπενθυμίσουμε ότι ακόμη και κατά τη διάρκεια του πολέμου στον Κόλπο, η ελληνική πρεσβεία της Βαγδάτης δεν είχε μεταφερθεί, παρ όλη την προφανή «ένταση» που επικρατούσε στη περιοχή.
Υπάρχει ένα ερώτημα που μένει να απαντηθεί από το ΥΠΕΞ: Αληθεύει ότι ο  Έλληνας πρόξενος βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης  την ημέρα της επίθεσης και ότι 15 λεπτά (πάλι 15 λεπτά;) πριν την επίθεση η αντιπροσωπεία παροτρύνθηκε (από ποιους;) να επισπεύσει  την αναχώρηση της, με τη δικαιολογία (!;) ότι οι καλές καιρικές συνθήκες και ο καθαρός ορίζοντας προσφέρονται για επιθέσεις με όλμους;
Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να λογοδοτήσει  όχι μόνο για τη συγκάλυψη των αυτουργών του στιγμιαίου εγκλήματος στην Μαριούπολη αλλά και για την ανοχή και στήριξη (στο πλευρό των αυτουργών: ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ναζί) στο διαρκές έγκλημα που εξελίσσεται στην Ουκρανία τους τελευταίους μήνες.
Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία
Advertisements

About solidarity2014

καμπάνια αλληλεγγύης στον αντιφασιστικό αγώνα στην Ουκρανία
This entry was posted in Νέα. Bookmark the permalink.

One Response to Το καθεστώς του Κιέβου δολοφόνησε 7 σε ελληνικό χωριό στη Μαριούπολη. Συγκαλύπτει τους αυτουργούς η ελληνική κυβέρνηση;

  1. Ο/Η ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ λέει:

    ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΗΝ ΒΑΘΕΙΑ ΘΛΙΨΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ,ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΑΡΤΑΝΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΩ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΜΟΥ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ 1991-1998 ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΩΘΗΣΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛ.ΥΠΕΣΔΑΑ ΤΟΤΕ .ΚΑΛΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΣΣΩΜΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΡΤΑΝΑ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ,ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΜΙΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΙΑ ΙΔΙΟΜΟΡΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ..
    ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΡΙΚΤΑ ΑΥΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΉ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ (ΕΚΕΙ ΚΑΤΕΦΥΓΑΝ ΟΙ 9 ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ ΤΟ «34 ΜΠΕΖΕΝΤΑΚΟΣ ,ΚΛΕΙΔΩΝΑΡΗΣ ΚΑ .ΕΚΕΙ ΕΞΕΔΙΔΑΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΜΟΝΟΦΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟΤΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ,ΕΚΕΙ ΠΟΛΛΟΙ ΘΥΣΙΑΣΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΥΠΕΦΕΡΑΝΚΑΙ ΔΙΩΧΘΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ) ).
    ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ,,ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ 21 ΝΙΚΑΙΑ 18450 ΤΗΛ.2104116294/6944746060

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s