ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Κάλπες στήνει την Κυριακή 26 Οκτώβρη το ακροδεξιό καθεστώς του Κιέβου. Ολιγάρχες, νεοφιλελεύθερα γεράκια, μαριονέτες των Αμερικάνων και των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, ακροδεξιοί και φασίστες, θα κονταροχτυπηθούν για τις 450 θέσεις του ουκρανικού κοινοβουλίου, που αναμένεται να είναι το πιο ακροδεξιό κοινοβούλιο, όχι απλά στην ιστορία της Ουκρανίας αλλά σε ολόκληρη την ιστορία της μεταπολεμικής Ευρώπης.

Το καθεστώς του Κιέβου, υπό τις υποδείξεις του ΔΝΤ, έχει πετσοκόψει τις συντάξεις και τους μισθούς στο δημόσιο τομέα, έχει παγώσει τον κατώτατο μισθό και προωθεί την ιδιωτικοποίηση του εθνικού δικτύου ενέργειας. Κι ενώ ο χειμώνας πλησιάζει, τα τιμολόγια του φυσικού αερίου πρόκειται να ανέβουν κατά 56% και της θέρμανσης κατά 40% μέσα στο 2014. Ετήσιες αυξήσεις μεταξύ 20-40% έχουν επιβληθεί για τη περίοδο από το 2015 έως το 2017 και οι επιδοτήσεις αερίου θα κοπούν τελείως μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Η παραγωγή στην εξόρυξη άνθρακα έχει μειωθεί κατά 60,4%, στην κατασκευή μηχανών κατά 31%, στη μεταλλουργία κατά 30% και στη βιομηχανική παραγωγή κατά 21.4%, οι λιανικές πωλήσεις έχουν κατρακυλήσει κατά σχεδόν 20% από το Γενάρη, ενώ ο πληθωρισμός, που τώρα βρίσκεται στο 14%, αναμένεται να φτάσει στο 20% το Γενάρη του 2015 και το εθνικό νόμισμα (γρίβνα) έχει χάσει το 43% της αξίας του, οδηγώντας σε μια τεράστια αύξηση στο κόστος αποπληρωμής των χρεών σε δολάρια.

econ_ukraine52__02__614x365

pyotr_poroshenko_IMF Οι ολιγάρχες στην εξουσία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και πόλεμος. Αυτό το μέλλον τάζουν στον ουκρανικό λαό.

Οι τελευταίες πληροφορίες και εκτιμήσει δείχνουν ότι οι κύριοι διεκδικητές των κοινοβουλευτικών εδράνων θα είναι:

Το Κόμμα του “προέδρου” Ποροσένκο, μεγαλοβιομήχανου και ενορχηστρωτή της εφαρμογής του δολοφονικού οικονομικού προγράμματος του ΔΝΤ και της δολοφονικής στρατιωτικής “αντιτρομοκρατικής εκστρατείας”.

Το Κόμμα Πατρίδα, της Τιμοσένκο, που δηλώνει ότι θα είναι στο πλευρό της επόμενης κυβέρνησης για τη συνέχιση της πολιτικής Ποροσένκο. Της “κυρίας” που πρότεινε την επίλυση του «ανατολικού προβλήματος» με «τη ρίψη πυρηνικών στους κατσαπλιάδες».

Το ακροδεξιό – νεοναζιστικό “Λαϊκό Μέτωπο” των αποσχισθέντων από το κόμμα της Τιμοσένκο, Γιατσένιουκ και Τουρτσίνοφ, νυν “πρωθυπουργού και “μεταβατικού προέδρου” μετά το πραξικόπημα, αντίστοιχα. Ένα κόμμα που φαίνεται (δημοσκοπικά τουλάχιστον) να υποσκελίζει το Σβομπόντα ως ναυαρχίδα του νεοφασισμού με κοινοβουλευτικό προσωπείο. Προσωπείο ωστόσο που καταρρέει στο άκουσμα των “κυρίων” που αποτελούν το “στρατιωτικό του συμβούλιο”: Αντρέι Παρούμπι, δηλωμένος φασίστας και ιδρυτής του νεοναζιστικού «Σοσιαλιστικού Εθνικού Κόμματος», Αντρέι Μπιλιέτσκι, διοικητής του ανοιχτά φασιστικού τάγματος Αζόφ και αρχηγός των νεοναζί «Πατριωτών της Ουκρανίας» και της «Εθνικοσοσιαλιστικής Συνέλευσης», καθώς και διάφοροι διοικητές των φασιστικών τάγματων εθελοντών Αϊντάρ, του Κιέβου-1, του Ντνίπρο-1 και διάφορων άλλων ταγμάτων της Εθνικής Φρουράς. Το πολιτικό συμβούλιο του κόμματους αυτού περιλαμβάνει την Tatyana Chornovol, πρώην μέλος του νεοναζιστικού UNA-UNSO και χήρα του φασίστα Νικολάι Μπερεζόφ, διοικητή διμοιρίας του τάγματος Αζόφ που σκοτώθηκε κατά την απελευθέρωση του Ιλοβαΐσκ από τις δυνάμεις των ανταρτών.

Το Ριζοσπαστικό Κόμμα του ακροδεξιού Oleg Lyashko ο οποίος διοικούσε την προσωπική του πολιτοφυλακή στα ανατολικά απαγάγοντας ανθρώπους, ανακρίνοντάς τους και καταγράφοντάς τα όλα στην κάμερα ως μέρος της προεδρικής προεκλογικής εκστρατείας του (στην οποία ήρθε τρίτος παίρνοντας το 8% των ψήφων). Μέλη της νεοναζιστικής Εθνικοσοσιαλιστικής Συνέλευσης εξελέγησαν στο δημοτικό συμβούλιο του Κιέβου με τη λίστα του Ριζοσπαστικού Κόμματος του Λιάσκο. Στο κόμμα του Λιάσκο ανήκει και ο Vsevolod Filimonenko, o “δημοσιογράφος” που πρωταγωνίστησε ως “πηγή και αυτόπτης μάρτυρας” σε πλήθος προπαγανδιστικών ψεμάτων του καθεστώτος του Κιέβου όπως η “είδηση” για το νόμο περί ποινικοποίησης της ομοφυλοφιλίας στο Λουγκάνσκ, περί βιασμού κοριτσιών στα επίσημα κτήρια διοίκησης του Λουγκάνσκ, περί του βομβαρδισμού από τους αντάρτες του εργοστασίου ενέργειας του Λουγκάνσκ καθώς και εκκλησιών όπου είχαν καταφύγει άμαχοι.

Οι Ουκρανοί ολιγάρχες διαγκωνίζονται για το ποιος θα καταφέρει να προωθήσει  καλύτερα τα συμφέροντά του μες στο πολεμικό τοπίο ...που για κάποιους αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία.

Οι Ουκρανοί ολιγάρχες διαγκωνίζονται για το ποιος θα καταφέρει να προωθήσει καλύτερα τα συμφέροντά του μες στο πολεμικό τοπίο …που για κάποιους αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία.

Κρατικές και παρακρατικές έφοδοι σε γραφεία, σπίτια και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας παρενοχλήσεις, ξυλοδαρμοί, συλλήψεις, απαγωγές και δολοφονίες αθώων ανθρώπων και αντιπολιτευόμενων το καθεστώς, αλλά και αλληλομαχαιρώματα (κυριολεκτικά) μεταξύ των καθεστωτικών υποψηφίων, είναι το σκηνικό της προεκλογικής εκστρατείας, εν μέσω μιας ασταθούς και εν πολλοίς ανύπαρκτης εκεχειρίας ή για την ακρίβεια εν μέσω “χαμηλής έντασης” συνέχισης της “αντιτρομοκρατικής εκστρατείας” των φασιστικών ταγμάτων θανάτου του Κιέβου που έχει στοιχίσει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων στο Ντονμπάς και όχι μόνο, και έχει οδηγήσει στην προσφυγιά πολλές εκατοντάδες χιλιάδες. Από πίσω, οι Ουκρανοί ολιγάρχες διαγωνίζονται σε αρπακτικότητα, όπως για παράδειγμα ο Ιγκόρ Κολομόισκυ που χρηματοδοτεί ανοιχτά φασιστικά στρατιωτικά τάγματα και τα χρησιμοποιεί για να καταλαμβάνει ορυχεία κι επιχειρήσεις, να εκβιάζει επιβάλλοντας τους υποψηφίους του στις εκλογές και να πλήττει στόχους οικονομικών του αντιπάλων.

Παράλληλα, πυκνώνουν οι φωνές κι οι εκτιμήσεις ότι μετά τις εκλογές που θα νομιμοποιήσουν το νέο “πολεμικό” κοινοβούλιο, ο ουκρανικός στρατός θα εξαπολύσει την “τελική” επίθεση εναντίον των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ. Πολύ πιθανό για να σπάσει η -ούτως ή άλλως τυπική- εκεχειρία να χρησιμοποιηθεί μια προβοκάτσια τύπου Boeing ή τύπου ελληνικού χωριού Σαρτανά.

Αυτό το καθεστώς στηρίζει ανεπιφύλακτα το NATO, η ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση, αυτές τις εκλογές αναγνωρίζει ως “νόμιμες” και “δημοκρατικές”!

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 26ης ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ!

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ !

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΤΟΥ ΝΤΟΝΜΠΑΣ!

Advertisements

About solidarity2014

καμπάνια αλληλεγγύης στον αντιφασιστικό αγώνα στην Ουκρανία
This entry was posted in Νέα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s