«Φιλοευρωπαϊκό κοινοβούλιο» … με ολίγο από Δεξιό Τομέα

Είχαμε μιλήσει σε προηγούμενη ανάρτησή μας (εδώ) για τον πραγματικό χαρακτήρα του νέου ουκρανικού κοινοβουλίου που είναι βαθιά αντιδραστικός, ακροδεξιός και φιλοπόλεμος. Είχαμε αναφερθεί επίσης σε καθεστωτικές και δυστυχώς κι «αριστερές» δημοσιογραφικές μπαρούφες περί «φιλοευρωπαϊκού κοινοβουλίου» (εδώ κι εδώ κι εδώ).

Κι ενώ τα αναλυτικά στοιχεία που στηρίζουν την άποψή μας βρίσκονται στο προηγούμενο άρθρο εδώ θα προσθέσουμε ένα κουίζ για δυνατούς λύτες. Το κουίζ αυτό λέγεται:
«Πώς ο νεοναζιστικός Δεξιός Τομέας που πήρε 1,8% σε πανουκρανικό επίπεδο κατάφερε να εκλέξει τις δύο αρχηγικές του φιγούρες στο νέο κοινοβούλιο;«

Dmitriy Yarosh και Borislav Bereza, βουλευτές πλέον με απ' ευθείας πριμοδότηση των..."φιλοευρωπαϊκών" κομμάτων

Dmitry Yarosh και Borislav Bereza, βουλευτές πλέον με απ’ ευθείας πριμοδότηση των…»φιλοευρωπαϊκών» κομμάτων

Η απάντηση είναι απλή. Το 50% των εδρών του ουκρανικού κοινοβουλίου βγαίνει εκτός και παράλληλα των κομματικών λιστών, σε μονοεδρικές περιφέρειες. Μόνο που για να βγουν πρώτοι οι συγκεκριμένοι επιστήθιοι φίλοι των δικών μας χρυσαυγιτών
χρειάστηκε να συγκεντρώσουν σχεδόν 30% έκαστος. Για να φτάσουν λοιπόν το επιθυμητό ποσοστό, το Λαϊκό Μέτωπο (υπενθυμίζουμε: πρώτο μεταξύ των «φιλοευρωπαϊκών» κομμάτων με 22%) απέσυρε τους δικούς του υποψηφίους στις συγκεκριμένες μονοεδρικές περιφέρειες κι όπως φαίνεται … «έδωσε γραμμή» για Δεξιό Τομέα, έτσι για να αποκτήσει και ακροδεξιό, αντισυστημικό χρώμα το ουκρανικό κοινοβούλιο. Διδακτικά από κάθε άποψη τα κομπρεμί στις ουκρανικές εκλογές, καλύτερα όμως να παίρνει και κανά μάθημα η «αριστερή» δημοσιογραφία (για την άλλη δεν ελπίζουμε) που αποδελτιώνει Reuters και BBC.

Bonus ο «ευρωπαϊστής» Igor Mosiychuk που εκλέχτηκε με τη λίστα του Ριζοσπαστικού Κόμματος του Λιάσκο (πρώην βουλευτής με την «ευρωπαϊστρια» Τιμοσένκο και εμπνευστής του νόμου που ζητάει την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας). Ο Mosiychuk εκ των ιδρυτών της Σοσιαλ-Εθνικιστικής Συνέλευσης (διαβάζεται κι ανάποδα) είναι άλλος ένα δηλωμένος νεοναζί που μπαίνει δια της «φιλοευρωπαϊκής» οδού στο νέο ουκρανικό κοινοβούλιο (εδώ λίγους μήνες πριν …χωρίς γραβάτα)

Είπε "ναζιστής" ...άκουσαν "ευρωπαϊστής"

Είπε «ναζιστής» …άκουσαν «ευρωπαϊστής»

Υπενθυμίζουμε τη σημερινή σύσκεψη της Καμπάνιας στις 20:00, στη Λέσχη Αναιρέσεις, Ιπποκράτους 175.

About solidarity2014

καμπάνια αλληλεγγύης στον αντιφασιστικό αγώνα στην Ουκρανία
This entry was posted in Νέα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s