Έκκληση της Λαϊκής Δημοκρατίας και της Ομοσπονδίας Συνδικάτων του Λουγκάνσκ

Έκκληση της Λαϊκής Δημοκρατίας και της Ομοσπονδίας Συνδικάτων του Λουγκάνσκ

Προς τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών

Προς τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη

Προς τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων του κόσμου

Προς όλους τους καλοπροαίρετους ανθρώπους

Σας απευθύνουμε αυτή την έκκληση εκ μέρους των ανθρώπων της δουλειάς στην περιοχή του Λουγκάνσκ που υποφέρουν και είναι τραυματίες. Τα πρόσφατα γεγονότα δείχνουν ότι οι αρχές του Κιέβου, μη σεβόμενες καμία διεθνή συμφωνία, συνεχίζουν να καταστρέφουν τις υποδομές και να δολοφονούν αμάχους στο Ντονμπάς. Οι πολεμοκάπηλοι πλέον δεν ικανοποιούνται με τις ζωές των γυναικών, των παιδιών και των γερόντων. Έχουν ξεκινήσει να σκοτώνουν ακόμα και αγέννητα παιδιά. Στις 15 Νοέμβρη το μαιευτήριο στην πόλη του Pervomaysk βομβαρδίστηκε από τον ουκρανικό στρατό.

Ο χειμώνας έρχεται, αλλά ο ουκρανικός στρατός καταστρέφει επίτηδες ηλεκτρικούς υποσταθμούς, λέβητες  και δίκτυα παροχής νερού και φυσικού αερίου προς ολόκληρες πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά, καταδικάζοντας έτσι ολόκληρο τον πληθυσμό στην πείνα και το κρύο. Σχολεία και νηπιαγωγεία, βιβλιοθήκες και πολιτιστικά κέντρα, σταθμοί τρένων και αυτοκινητόδρομοι καταστρέφονται επίτηδες. Έτσι καταστράφηκε η σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Κιέβου και Οδησσού.

Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά, οι αρχές του Κιέβου κάνουν και κυνικές δηλώσεις ότι δήθεν τηρούν τη συμφωνία του Μινσκ. Την ίδια στιγμή που δολοφονούν χιλιάδες. Δεν πρόκειται απλά για γενοκτονία εναντίον του ίδιου του λαού τους, αλλά για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Δε ζητάμε εκδίκηση, αλλά απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους καλοπροαίρετους ανθρώπους: να συμβάλουν στο να σταματήσει αυτή η βία, να συμβάλουν στην υπεράσπιση του κόσμου από το φασιστικό εθνικισμό που ξεχύνεται στην Ουκρανία. Αυτό πρέπει να γίνει σήμερα και από όλο τον κόσμο, γιατί αύριο η φασιστική πανούκλα μπορεί να φτάσει και στο δικό σας σπίτι.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία που ασκεί ο ουκρανικός στρατός εναντίον αμάχων και απευθύνουμε έκκληση σε εσάς, υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να πείτε επιτέλους κάτι σε αυτούς που βρίσκονται στην εξουσία – αυτούς που στηρίζουν το αιματοβαμμένο καθεστώς του Κιέβου, που επιχειρεί κάτω από το ψεύτικο σύνθημα περί «ακεραιότητας της Ουκρανίας».

Απευθύνουμε έκκληση στους διεθνείς οργανισμούς: τον ΟΗΕ, τον ΟΑΣΕ και τους άλλους – αυτούς που υποτίθεται ότι υπερασπίζουν την ειρήνη. Θα θέλαμε να τους κάνουμε μία και μοναδική ερώτηση: έχουν τα εκατομμύρια των κατοίκων της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας το δικαίωμα να καθορίζουν το μέλλον τους; Ή θεωρείτε πως η αξίωσή τους για μια ειρηνική ζωή πρέπει να τιμωρείται;

Το Λαϊκό Συμβούλιο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ

Η Ομοσπονδία Συνδικάτων του Λουγκάνσκ

(εδώ το πρωτότυπο)

ЛНР_флаг

Η νέα σημαία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ: «Θέληση Ελεύθερων Ανθρώπων»

About solidarity2014

καμπάνια αλληλεγγύης στον αντιφασιστικό αγώνα στην Ουκρανία
This entry was posted in Αλληλεγγύη, Νέα and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s