Νέα κυβέρνηση Ουκρανίας

Η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας είναι γεγονός. Λαμβάνοντας εχθές την ψήφο εμπιστοσύνης της βουλής η νέα πεντακομματική κυβέρνηση αρχίζει κι επισήμως να ασκεί τα καθήκοντά της.

B36ZzaXCMAEhLRN

Μετά τις πρόσφατες ουκρανικές εκλογές, όπου σημειώθηκε το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής στην ιστορία της Ουκρανίας, αρχικά υπήρξαν δυσκολίες σχηματισμού κυβέρνησης. Μετά από ταξίδι αστραπή Αμερικανών και Γερμανών αξιωματούχων, στις 21 Νοέμβρη, τα 5 από τα 6 κόμματα της Βουλής συμφώνησαν να σχηματίσουν ενιαία κυβέρνηση με Πρόεδρο τον ολιγάρχη Πέτρο Ποροσένκο και πρωθυπουργό τον Αρσένι Γιατσένιουκ. Στον κυβερνητικό συνασπισμό συμμετέχουν ως ισότιμοι εταίροι νεοφιλελεύθεροι και ακροδεξιοί (π.χ. Ριζοσπαστικό Κόμμα του Όλεγκ Λιάσκο). Βέβαια η διασπορά φασιστών σε όλα τα κόμματα του ουκρανικού κοινοβουλίου είναι τέτοια που μαζί με την υιοθέτηση της ακροδεξιάς ατζέντας απ’ την πλειοψηφία των ουκρανικών πολιτικών δυνάμεων καθιστά αχρείαστο ένα αμιγώς φασιστικό κόμμα για να βγάλουμε συμπεράσματα περί της αντιδραστικότητας του ουκρανικού κοινοβουλίου.

Η νέα κυβέρνηση έχει υποσχεθεί αύξηση των πολεμικών δαπανών, συνέχιση του πολέμου στα ανατολικά της χώρας και ταχεία πρόσδεση στο ΝΑΤΟ.

Η μεγάλη είδηση όμως που αφορά τη νέα ουκρανική κυβέρνηση είναι ότι ο διορισμός σε υπουργική θέση τριών ξένων υπηκόων. Έτσι, το Υπουργείο Οικονομικών αναλαμβάνει η Αμερικανίδα  Natalie Jaresko -διευθύνων σύμβουλος του ταμείου ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων Horizon Capital και πρώην υπάλληλος του State Department-. Το υπουργείο οικονομίας ανέλαβε ο Λιθουανός, Aivaras Abromavicius, στέλεχος της επενδυτικής εταιρείας East Capital ενώ το Υπουργείο Υγείας ο Γεωργιανός, Aleksander Kvitashvili στέλεχος διαφόρων δυτικο-φιλων ΜΚΟ με δράση στο Αζερμπαϊτζάν, τη Λετονία, την Ουκρανία και την Ελλάδα. Στους τρεις αυτούς δόθηκε ουκρανική υπηκοότητα με διαδικασίες fast-track προκειμένου να μπορέσουν να αναλάβουν υπουργικούς θώκους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι τρεις ξένοι υπουργοί έρχονται με συγκεκριμένα καθήκοντα να προωθήσουν την καταλήστευση του ουκρανικού λαού, υλοποιώντας τις επιταγές του ΔΝΤ και της ΕΕ. Ελπίζουμε με αυτές τις εξελίξεις να καταρρέουν κι οι τελευταίες αυταπάτες για το ποιόν του νέου ουκρανικού κοινοβουλίου και της νέας κυβέρνησης.

Αν όχι, αφήνουμε για το τέλος φωτογραφικά στιγμιότυπα από τον αγιασμό που κλήθηκαν να κάνουν Ουκρανοί παπάδες στα πρώην έδρανα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας για να μπορέσουν τώρα να καθίσουν χωρίς να μολυνθούν απ’ το μικρόβιο του κομμουνισμού οι βουλευτές του Κόμματος Αυτοβοήθειας, ένα κόμμα μοντέρνο όπως το δικό μας «Ποτάμι» και «φιλο-ευρωπαϊκό» όπως μας πληροφορούν τα ελληνικά ΜΜΕ…

547d94f8e5014 547d912902e56

πηγή: http://lb.ua/news/2014/12/02/287911_mesta_kommunistov_rade_okropili.html

Advertisements

About solidarity2014

καμπάνια αλληλεγγύης στον αντιφασιστικό αγώνα στην Ουκρανία
This entry was posted in Νέα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s