Βίντεο με χαιρετισμό κομμουνιστών ανταρτών απ’ το Λουγκάνσκ. Προς απαγόρευση του κομμουνισμού οδεύει η Ουκρανία. [Ενημέρωση: Φασιστική επίθεση στα γραφεία του ΚΚΟ]

Χαιρετιστήριο μήνυμα προς όσους βοήθησαν υλικά τη μονάδα «Κόκκινη Αντίσταση» απευθύνουν στο παρακάτω βίντεο, κομμουνιστές-μέλη της. Η μονάδα «Κόκκινη Αντίσταση», όπως έχουμε ξαναγράψει, δρα στα πλαίσια της ταξιαρχίας «Φάντασμα», στην πρώτη γραμμή του μετώπου, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ και συγκεκριμένα στην κωμόπολη Κομισαρόβκα. Αποτελείται από ντόπιους, Ρώσους και Ευρωπαίους εθελοντές οι οποίοι συμμετέχουν ισότιμα.

Όσοι ενδιαφέρονται για την περαιτέρω ενίσχυση της συγκεκριμένης ομάδας μπορούν να βρουν στοιχεία στην ιστοσελίδα που διατηρεί: http://www.krasnoe-soprotivlenie.org/?page_id=14


(Στο βίντεο στο youtube, πατήστε το εικονίδιο δεξιά κάτω για να ενεργοποιηθούν οι υπότιτλοι)

Ένα βήμα πιο κοντά στην απαγόρευση του κομμουνισμού η Ουκρανία!

Εν τω μεταξύ, ένα βήμα πιο κοντά στην απαγόρευση της κομμουνιστικής ιδεολογίας βρίσκεται η Ουκρανία καθώς την περασμένη εβδομάδα κατατέθηκε νομοσχέδιο προς συζήτηση στην ουκρανική βουλή το οποίο προβλέπει την απαγόρευση της «κομμουνιστικής», «ναζιστικής» και «αντι-ουκρανικής» ιδεολογίας. Η κίνηση εντάσσεται στη σειρά μέτρων που αποβλέπουν στην «απο-κομμουνιστικοποίηση» της Ουκρανίας όπως χαρακτηριστικά λένε οι εμπνευστές των μέτρων τα οποία σημειωτέον υποστηρίζονται και από τα πέντε συγκυβερνώντα κόμματα της ουκρανικής βουλής. Το δικαστήριο της επαρχίας του Κιέβου εξάλλου ξεκίνησε διαδικασία απαγόρευσης λειτουργίας κάθε κομμουνιστικού κόμματος και οργάνωσης, διαδικασία που τελεί υπό την επίβλεψη του ουκρανικού υπουργείου δικαιοσύνης.

Σε άλλη ένδειξη ότι η Ουκρανία γυρίζει σε εποχές μεσοπολεμικού ευρωπαϊκού φασισμού, η ουκρανική κυβέρνηση δημιουργεί Υπουργείο Πληροφοριών το οποίο θα καθοδηγείται από την Εθνική Φρουρά (πολιτικοστρατιωτικό σώμα) και ως στόχο θα έχει τον έλεγχο των πληροφοριών που δημοσιεύονται και διακινούνται στην ουκρανική επικράτεια στο όνομα της εθνικής ασφάλειας. Ήδη υπάρχουν αρκετές αντιδράσεις από προσωπικότητες και διεθνείς ενώσεις δημοσιογράφων στη δημιουργία του γκεμπελικού υπουργείου πληροφοριών.

Πηγή: http://www.newsweek.com/ukraine-stepping-fight-against-communists-289256

Ενημέρωση: επίθεση δέχτηκαν τα γραφεία του ΚΚ Ουκρανίας στο Κίεβο από 20μελη ομάδα νεοναζιστών, οι οποίοι διέλυσαν τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό των γραφείων και βασάνισαν ένα μέλος του ΚΚΟ που βρισκόταν μέσα εκείνη τη στιγμή. (η είδηση στα αγγλικά εδώ: http://democracyandclasstruggle.blogspot.gr/2014/12/neo-nazis-destroyed-regional-committe.html?spref=fb)

Φωτογραφίες απ’ το συμβάν
10521441_759490844124942_3582824746792427430_o 10835256_759490854124941_4303184423926782721_o

About solidarity2014

καμπάνια αλληλεγγύης στον αντιφασιστικό αγώνα στην Ουκρανία
This entry was posted in Νέα and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s