Οι ναζί συστατικό μέρος του ουκρανικού καθεστώτος. Τώρα τους ανακάλυψαν και τα δυτικά ΜΜΕ (φωτογραφίες+βίντεο)

Με την επιφύλαξη ότι ίσως παραβιάζουμε ανοιχτές πόρτες, θα απαριθμήσουμε μερικές (ακόμα) αποδείξεις για την ύπαρξη και το ρόλο των φασιστών στο αντιδραστικό καθεστώς του Κιέβου. Οι αποδείξεις αυτές είναι σημαντικές κυρίως γιατί προέρχονται από πηγές που δε μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες αποκαλύψεις (από τα χείλη δηλαδή επίσημου αξιωματούχου του ουκρανικού καθεστώτος και από ρεπορτάζ δυτικών ΜΜΕ).

1) Στο παρακάτω βίντεο που υποτιτλίσαμε ο Ουκρανός πρέσβης στη Γερμανία παραδέχεται ανοιχτά σε γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ότι φασιστικά εθελοντικά τάγματα πολεμούν στο πλευρό του καθεστώτος ενάντια στο λαό του Ντονμπάς. Ολόκληρος ο διάλογος:

  • Κύριε πρέσβη, αυτά όσον αφορά τους αυτονομιστές. Αλλά εσείς ξέρετε πάντα τι περίεργοι πολεμούν μερικές φορές στο πλευρό σας; Υπάρχουν προφανώς ακροδεξιές οργανώσεις με σύμβολα των SS. Εδώ βλέπουμε το τάγμα Αζόφ και υπάρχει ακόμα και μια σβάστικα (σσ δίπλα σε μια σημαία του ΝΑΤΟ). Γνωρίζετε πάντα ποιος είναι μαζί σας, ποιος πολεμάει στο όνομά σας; Τους έχετε υπό τον έλεγχό σας;

  • Όσον αφορά τους εξτρεμιστές. Από τις τελευταίες εκλογές δεν υπάρχει ούτε ένα ακροδεξιό κόμμα στο κοινοβούλιό μας. Και αυτό είναι ένα σημαντικό γεγονός. Όσον αφορά τα εθελοντικά τάγματα που αναφέρατε, μπορώ να πω μόνο ένα πράγμα: όταν μας επιτέθηκαν οι Ρώσοι πέρυσι, σχεδόν δεν είχαμε στρατό. Γι’ αυτό και υπήρξαν πολλοί άνθρωποι, εθελοντές, που ήταν διατεθειμένοι να πολεμήσουν για τη χώρα τους – και αυτό κάνουν.

  • Ο Δεξιός Τομέας, και αυτοί που είδαμε στη φωτογραφία – το τάγμα Αζόφ; Μα υπάρχουν χιλιάδες μαχητές. Δεν πρόκειται απλά για μερικούς περίεργους.

  • Αυτές οι οργανώσεις πολεμούν μαζί με το στρατό μας, με την Εθνοφυλακή και με άλλες μονάδες, και συντονίζονται και ελέγχονται από το Κίεβο. Γι’ αυτό δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να κάνουν κάτι μόνοι τους, πέρα από αυτό που διατάσουν οι στρατιωτικοί διοικητές.

  • Είναι λοιπόν υπό τον έλεγχό σας. Μπορείτε να βάλετε το χέρι σας στη φωτιά ότι δεν κάνουν τίποτα κακό;

  • Αυτή τη φωτογραφία… Την έχω δει ήδη. Αλλά δε μπορούμε να επικυρώσουμε και να αποδείξουμε αν είναι αληθινή ή όχι. Αν πραγματικά υπάρχουν αυτές οι σημαίες… Αλλά όπως είπα… Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω για άλλη μια φορά ότι αυτές οι μονάδες ελέγχονται από το κέντρο διοίκησης στο Κίεβο και αποτελούν μέρος των δυνάμεων άμυνάς μας. Χωρίς αυτούς, η προέλαση του ρώσικου στρατού θα ήταν πολύ μεγαλύτερη. Γι’ αυτό υπάρχουν στην εικόνα. Χωρίς αυτές τις μονάδες, θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να αμυνθούμε.

2) Σε πρόσφατο άρθρο, το usatoday.com αναφέρει επίσης πως εθελοντικό τάγμα που αποτελείται από ναζί πολεμά στο πλευρό της ουκρανικής κυβέρνησης. Σταχυολογούμε αποσπάσματα:

«Μολονότι το τάγμα Αζόφ με τα 900 μέλη του προσθέτει έμψυχο δυναμικό απαραίτητο για να απωθηθούν οι αντάρτες, τα μέλη του που λένε ότι είναι ναζί πυροδοτούν αντιπαραθέσεις, και καταγγελίες για παρενόχληση αμάχων έχουν στρέψει κάποιους από τους κατοίκους εναντίον τους.»

«Ένας λοχίας που μας συστήνεται απλά ως Alex φοράει ένα μπάλωμα που απεικονίζει το σφυρί του Θωρ, ένα αρχαίο σκανδιναβικό σύμβολο που έχουν οικειοποιηθεί οι νεοναζί.»

«Μια έκθεση του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα […] μιλά για «αξιόπιστες καταγγελίες αυθαίρετης κράτησης, βασανιστηρίων και αναγκαστικών εξαφανίσεων, που διαπράττονται κυρίως από τις ένοπλες ομάδες, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις και από τις ουκρανικές αρχές επιβολής του νόμου.»

3) Το BBC σε παλαιότερο άρθρο του κάνει εκτενή αναφορά σε ένα Σουηδό «μαχητή της λευκής δύναμης» που πολεμά στο τάγμα Αζόφ. Ο κύριος αυτός λέγεται Mikael Skillt. Δηλώνει εθνικιστής – και στη συνέχεια παρουσιάζει τις πολιτικές του απόψεις. Μερικές από αυτές:

«Θα ήμουν ανόητος αν δεν ήθελα την επιβίωση των λευκών ανθρώπων. Μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οι νικητές έγραψαν τη δική τους ιστορία. Αποφάσισαν ότι είναι κακό πράγμα να λέει κανείς ότι είναι περήφανος που είναι λευκός.»

Στη συνέχεια δηλώνει πως «οι φυλές δεν πρέπει να αναμιγνύονται», πως «οι Εβραίοι δεν είναι λευκοί και δε θα πρέπει να αναμιγνύονται με λευκούς», ενώ αναφέρει πως κάποιοι από τους συμπολεμιστές του είναι εθνικοσοσιαλιστές και φέρουν σβάστικες.

Σημειωτέον ότι αρχηγός του τάγματος Αζόφ είναι ο Αντρέι Μπιλιέτσκι, που είναι και αρχηγός της «Εθνικοσοσιαλιστικής Συνέλευσης». Στόχοι της οργάνωσης αυτής, μεταξύ άλλων, είναι και οι κάτωθι:

  • Να προετοιμάσει την Ουκρανία για περαιτέρω επέκταση και πάλη για την απελευθέρωση ολόκληρης της Λευκής Φυλής από την κυριαρχία του διεθνιστικού κερδοσκοπικού κεφαλαίου.

  • Να τιμωρήσει αυστηρά σεξουαλικές διαστροφές και τυχόν διαφυλετικές επαφές που οδηγούν στην εξαφάνιση του λευκού ανθρώπου.

4) Το αυστραλιανό ABC news δημοσιεύει ένα ρεπορτάζ από το εσωτερικό της βάσης του τάγματος Αζόφ στη Μαριούπολη. Μεταξύ άλλων αναφέρει τα παρακάτω:

«Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς περπατώντας στους διαδρόμους της βάσης του τάγματος Αζόφ στη Μαριούπολη είναι οι σβάστικες.

Υπάρχουν πολλές – ζωγραφισμένες στις πόρτες, ως διακόσμηση σε τοίχους και ζωγραφισμένες με κιμωλία πάνω στους πίνακες αυτού του πρώην σχολείου που πλέον χρησιμεύει ως προσωρινή έδρα για τα στρατεύματα του Αζόφ.

Είναι ένα προκλητικό θέαμα και όταν ρωτώ σχετικά το νεαρό στρατιώτη στον οποίον έχει ανατεθεί να με ξεναγήσει αυτός βιάζεται να με διορθώσει, επισημαίνοντας ότι το σύμβολο είναι στην πραγματικότητα μια «τροποποιημένη σβάστικα» – μοιάζει περισσότερο με το γράμμα Ν που τέμνεται από μια ευθεία γραμμή.

Όταν του δείχνω ένα άλλο σύμβολο του Τρίτου Ράιχ χαραγμένο στον τοίχο, αυτό των χιτλερικών «SS», απλά σηκώνει τους ώμους και λέει: «Είμαστε εθνικιστές, αλλά δεν είμαστε ναζί».»

(Σημειωτέον ότι τα ίδια ακριβώς λένε και οι ντόπιοι κασιδιάρηδες και λοιποί ναζί: «δεν είμαστε ναζί, είμαστε εθνικιστές».)

Ο ρεπόρτερ μάλιστα γνώρισε και ένα Ρώσο φασίστα, που συστήθηκε ως… Achtung (που σημαίνει «προσοχή» στα γερμανικά). Σύμφωνα με το άρθρο, ο Achtung «παραδέχτηκε τις ακροδεξιές του καταβολές και εξέφρασε τη συμπάθειά του για ουκρανικές νεοναζιστικές ομάδες». «Οι άνθρωποι εδώ είναι πατριώτες, εθνικιστές που βρίσκονται πολύ κοντά μου στην ιδεολογία και το πνεύμα», δήλωσε.

Ο Ρώσος ναζί που πολεμάει στο ουκρανικό τάγμα Αζόφ

Ο Ρώσος ναζί που πολεμάει στο ουκρανικό τάγμα Αζόφ

Μέλη του τάγματος Αζόφ.

Μέλη του τάγματος Αζόφ.

«Εθνική παιδεία» και στα σχολεία.

«Εθνική παιδεία» και στα σχολεία.

Έχουμε και στην Ελλάδα οπαδούς του Δεξιού Τομέα. Η φωτογραφία είναι από το 14ο δημοτικό σχολείο Γλυφάδας, Γούναρη και Κρίτωνος, και μας την έστειλε φίλος της Καμπάνιας πριν από μερικές βδομάδες.

Έχουμε και στην Ελλάδα οπαδούς του Δεξιού Τομέα. Η φωτογραφία είναι από το 14ο δημοτικό σχολείο Γλυφάδας, Γούναρη και Κρίτωνος, και μας την έστειλε φίλος της Καμπάνιας πριν από μερικές βδομάδες.

Και ας μην ξεχνάμε τους σπόνσορες: στη φωτογραφία η Βικτόρια Νιούλαντ (υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, επίσης γνωστή και ως “fuck the EU”) ποζάρει χαρούμενη μαζί με τους Γιατσένιουκ, Κλιτσκό, Τιαγκνιμπόκ.

Και ας μην ξεχνάμε τους σπόνσορες: στη φωτογραφία η Βικτόρια Νιούλαντ (υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, επίσης γνωστή και ως “fuck the EU”) ποζάρει χαρούμενη μαζί με τους Γιατσένιουκ, Κλιτσκό, Τιαγκνιμπόκ.

…όπως και η Κάθριν Άστον, μέχρι πρόσφατα Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας

…όπως και η Κάθριν Άστον, μέχρι πρόσφατα Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας

About solidarity2014

καμπάνια αλληλεγγύης στον αντιφασιστικό αγώνα στην Ουκρανία
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s