Φασιστικός, αντικομμουνιστικός παροξυσμός του ουκρανικού καθεστώτος!

Επεισόδιο 1: Ο, καταζητούμενος από την Ιντερπόλ, νεοναζί, αρχηγός του Δεξιού Τομέα, Ντμίτρι Γιάρος ορίζεται σύμβουλος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ουκρανίας. 

Είχαμε ξαναγράψει πρόσφατα για τα παζάρια που γίνονται μεταξύ της ουκρανικής κυβέρνησης και των παραστρατιωτικών φασιστικών σχηματισμών για εγκόλπωσή τους στον ουκρανικό στρατό προκειμένου να μην προκαλούν τη δυτική κοινή γνώμη. Τελικά αυτή η συμφωνία, μετά από αρκετές δυσκολίες επετεύχθη και τώρα οι κάθε λογής φασίστες γίνονται και τυπικά μέλη του ουκρανικού στρατού αποδεχόμενοι να υπακούν στις εντολές των στρατιωτικών ηγετών της χώρας για να μη διασπαστεί η εσωτερική «ενότητα». Πρόθεση του βουλευτή Γιάρος (εκλέχθηκε με τις ψήφους των πρώτων κομμάτων ενώ κατέβηκε ως ανεξάρτητος υποψήφιος) είναι να νομιμοποιήσει τις ιδιωτικές εταιρείες στρατού για να λύσει εν μέρει το πρόβλημα της ανεργίας… (πηγή: http://rt.com/news/247001-ukraine-army-adviser-yarosh/)

Επεισόδιο 2: Ο γενικός γραμματέας του ΚΚ Ουκρανίας, Πέτρο Σιμονένκο, έχει προσαχθεί και ανακρίνεται από την ουκρανική υπηρεσία Ασφαλείας!

Πρόκειται για σημερινή εξέλιξη (6/4). Ο Πέτρο Σιμονένκο προσήχθη το πρωί και ως την ώρα που γράφονται αυτές τις γραμμές (21:00) συνεχίζει να ανακρίνεται ενώ δεν του έχει δοθεί καν η δυνατότητα να γευματίσει. Στόχος της ανάκρισης, όπως δηλώνουν οι αρμόδιες αρχές, είναι να διαπιστωθεί η συμμετοχή του σε παράνομες, αντεθνικές ενέργειες. Ο γ.γ. του ΚΚΟ δήλωσε ότι η ανάκρισή του εντάσσεται στην προσπάθεια να καλλιεργηθεί κλίμα για την επερχόμενη απαγόρευση της κομμουνιστικής ιδεολογίας (βλ. παρακάτω) στην Ουκρανία ενώ επιχειρείται να χτυπηθεί και να συντριβεί το ΚΚΟ καθώς έρχεται τεράστια κοινωνικο-οικονομική κρίση στην Ουκρανία ως αποτέλεσμα του πολέμου και της υπαγωγής της χώρας στο ΔΝΤ. (πηγή στα ρώσικα: http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/1883529)

Στιγμιότυπο από διαμαρτυρία του ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας. Το πλακάτ γράφει: Κάτω τα χέρια από τον Πέτρο Σιμονένκο.

Στιγμιότυπο από διαμαρτυρία του ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας. Το πλακάτ γράφει: Κάτω τα χέρια από τον Πέτρο Σιμονένκο.

Ταυτόχρονα αυξάνονται οι συλλήψεις κι απαγωγές εκδοτών αριστερών εφημερίδων και μελών μικρών κομμουνιστικών οργανώσεων (πηγή: http://redstaroverdonbass.blogspot.gr/2015/03/rkrp-protest-illegal-repression-against.html)

Επεισόδιο 3: Ετοιμάζεται η απαγόρευση της κομμουνιστικής ιδεολογίας και των κομμουνιστικών συμβόλων ως τις 9 Μάη.

Πρόκειται για εξέλιξη που είχε δρομολογηθεί από το πραξικόπημα του Μαϊντάν εναντίον της κυβέρνησης Γιανουκόβιτς και την παράνομη εκδίωξη του ΚΚΟ από το ουκρανικό κοινοβούλιο. Τώρα, όπως δηλώνουν αξιωματούχοι του ουκρανικού καθεστώτος, θα τεθεί εκτός νόμου η «θεωρία της πάλης των τάξεων». Δεν πρόκειται απλά για απαγόρευση του ΚΚΟ αλλά για τη δίωξη όλων όσοι δρουν στο όνομα της κοινωνικής αλλαγής. Το ουκρανικό καθεστώς των ολιγαρχών θωρακίζεται μπροστά στο βάθεμα της κρίσης στο οποίο το ίδιο έσπρωξε την ουκρανική κοινωνία. Έτσι, όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος θα γιορτάζει την 70η επέτειο από την Ημέρα Νίκης Εναντίον του Φασισμού, το ουκρανικό καθεστώς σχεδιάζει να εξομοιώσει ναζισμό και κομμουνισμό απαγορεύοντας καθετί που αναφέρεται στο τελευταίο και, όπως είδατε παραπάνω, προσφέροντας κυβερνητικά πόστα στους εκπροσώπους του πρώτου. (πηγή στα αγγλικά: http://rt.com/news/247009-ukraine-communism-ban-nazism/ και τα ουκρανικά: http://korrespondent.net/ukraine/3499858-rada-namerena-zapretyt-kommunystycheskuui-ydeolohyui-k-9-maia)

Επεισόδιο 4: Αναδιοργάνωση των Ουκρανικών Υπηρεσιών Ασφαλείας σε «ταγματασφαλίτικα» πρότυπα.

Ο αρχηγός της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), Valentyn Nalyvaichenko, δήλωσε πρόσφατα ότι επιθυμεί την αναδιοργάνωση των εν λόγω υπηρεσιών στα πρότυπα της αντίστοιχης υπηρεσίας ασφάλειας που λειτουργούσε στα πλαίσια των Ουκρανών συνεργατών των Ναζί. Πρόκειται για τον λεγόμενο «Ουκρανικό Επαναστατικό Στρατό» του ναζιστή Στεπάν Μπαντέρα που ευθύνεται για δολοφονίες χιλιάδων Πολωνών και Εβραίων κατοίκων της Ουκρανίας και τις διώξεις κομμουνιστών την περίοδο που τα χιτλερικά στρατεύματα κατείχαν τη χώρα. Πρότυπο του σημερινού αρχηγού των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών είναι σύμφωνα με δηλώσεις του ο Mykola Lebed, αρχηγός της ουκρανικής, φιλο-ναζιστικής, μυστικής υπηρεσίας ο οποίος είναι υπεύθυνος για εθνοκαθάρσεις με δεκάδες χιλιάδες θύματα. (πηγή: https://ukraineantifascistsolidarity.wordpress.com/2015/04/02/ukrainian-security-service-sbu-to-be-re-organised-on-the-model-of-nazi-collaborating-oun-upa/)

[εδώ μπορείτε να δείτε τον σημερινό αρχηγό της μυστικής υπηρεσίας της Ουκρανίας να εκπαιδεύει το 2006 παραστρατιωτικές ακροδεξιές ομάδες: https://www.youtube.com/watch?v=vrNqcuAPE4s
Σας θυμίζει τίποτα από την ελληνική περίπτωση της Χρυσής Αυγής;]

Επεισόδιο 5: Στρατιωτικός νόμος και φυλάκιση ξένων υπηκόων (βλ.Ρώσων) που αποτελούν «εθνική απειλή»

Στις 3/4 κατατέθηκε στην ουκρανική βουλή νομοσχέδιο για το «νομικό καθεστώς του στρατιωτικού νόμου» στο οποίο προβλέπεται «φυλάκιση όσων έχουν εθνικότητα ξένου κράτους που απειλεί να επιτεθεί στην Ουκρανία». Πρόκειται για φωτογραφική διάταξη που μπορεί να οδηγήσει όλους τους Ρώσους πολίτες που κατοικούν αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία στη φυλακή καθώς η Ρωσία έχει ήδη κηρυχθεί απ’ το ουκρανικό κοινοβούλιο ως «επιτιθέμενο κράτος». Ο ίδιος ο πρόεδρος της Ουκρανίας προειδοποίησε ότι αν αποτύχει η εκεχειρία τότε σίγουρα θα κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος. (πηγή: http://newcoldwar.org/martial-law-on-the-agenda-for-ukraine/)

Είναι προφανές ότι το ουκρανικό καθεστώς ετοιμάζεται για το νέο γύρο του πολέμου στο Ντονμπάς και το νέο γύρο κοινωνικής καταστροφής στο εσωτερικό της Ουκρανίας.

Παρεμπιπτόντως όλοι εκείνοι οι εγχώριοι δημοσιογράφοι που έσπευσαν να μας πουν μετά τις τελευταίες ουκρανικές εκλογές ότι στην Ουκρανία εκλέχθηκαν φιλο-ευρωπαϊκές δυνάμεις κι αποδυναμώθηκε η ακροδεξιά μήπως αισθάνονται την υποχρέωση για μια κάποια αυτοκριτική;

Advertisements

About solidarity2014

καμπάνια αλληλεγγύης στον αντιφασιστικό αγώνα στην Ουκρανία
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s