Aπαγόρευση της κομμουνιστικής ιδεολογίας από την ουκρανική Βουλή – σχόλιο της Μποροτμπά

Ένα ακόμα βήμα έκανε σήμερα η Ουκρανία στην – μέχρι στιγμής ιδιαίτερα επιτυχημένη – ευθυγράμμισή της με τις «ευρωπαϊκές αξίες», ψηφίζοντας νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την προπαγάνδα και τα σύμβολα του ναζισμού και του κομμουνισμού, εξισώνοντας «τα εγκληματικά αυτά ολοκληρωτικά καθεστώτα». Λίγο νωρίτερα το κοινοβούλιο είχε βέβαια φροντίσει να ανακηρύξει τον Μπαντέρα, συνεργάτη των ναζί κατά τον Β’ ΠΠ, και το στρατό του σε «μαχητές υπέρ της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας», ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών δήλωνε πρόσφατα ότι οι μαρτυρίες των μέσων ενημέρωσης (βλ. πχ εδώ) για χρήση ναζιστικών συμβόλων από τα διάφορα φασιστικά εθελοντικά τάγματα είναι ψευδείς.

Αντί άλλου σχολίου αναδημοσιεύουμε μεταφρασμένη τη σχετική δήλωση της Μποροτμπά.

hammer

«Η σημερινή απόφαση της ουκρανικής Βουλής να απαγορεύσει την κομμουνιστική ιδεολογία αποτελεί ένα λογικό και αναπόφευκτο αποτέλεσμα της νίκης του Euromaidan, όπως ακριβώς και ο εμφύλιος πόλεμος, οι δρακόντειες αυξήσεις των τιμολογίων και η εξάλειψη των κοινωνικών παροχών μαζί με τα απομεινάρια της δωρεάν εκπαίδευσης και της υγειονομικής περίθαλψης.

Ο αντικομμουνισμός ανακηρύχθηκε σε μία από τις τρεις συνιστώσες της ιδεολογίας του κινήματος αυτού της ουκρανικής αστικής τάξης, μαζί με τον επιθετικό εθνικισμό και το νεοφιλελεύθερο φονταμενταλισμό της αγοράς.

Η ουκρανική χούντα απλώς εφαρμόζει αυτά που υποσχέθηκε ένα χρόνο πριν στο Μαϊντάν, όπου ο αντικομμουνισμός και η απαίτηση να τιμωρηθεί η Αριστερά δεν ήταν μόνο ο κανόνας, αλλά μάλλον ο ενδυματολογικός κώδικας. Αυτό πέρασε απαρατήρητο μόνο από εκείνους που δεν ήθελαν να δουν την πραγματικότητα εξαιτίας της πολιτικής μυωπίας τους, της δειλίας, του κομφορμισμού ή της καιροσκοπικής επιδίωξης για βραχυπρόθεσμα κέρδη.

Φυσικά, όταν επιβάλλονται οι πιο συνεπείς, φιλόδοξες και σκληρές αντικοινωνικές πολιτικές στην ιστορία της Ουκρανίας, το ακροδεξιό καθεστώς προσπαθεί μέσω της πολιτικής της καταστολής και της λογοκρισίας να προστατεύσει τον εαυτό του από τη μοναδική ιδεολογία που μπορεί αντικειμενικά να καθοδηγήσει την αντίσταση στις προσταγές του.

Ως εκ τούτου, το καθήκον μας είναι να καταβάλλουμε διπλή προσπάθεια για να προωθήσουμε την κομμουνιστική ιδεολογία στην Ουκρανία.»

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Aπαγόρευση της κομμουνιστικής ιδεολογίας από την ουκρανική Βουλή – σχόλιο της Μποροτμπά

  1. Ο/Η Christos Michailidis λέει:

    Фашизм глибоко зрозуміти його / не вмерти в самоті вишает !! Всі боротьба за соціалізм … це майбутнє людства !
    Комуністи в Греції інтернаціоналіст і солідарність на вашому боці …. Це марксистсько – ленінської наш борг !! Хай живе пролетарський інтернаціоналізм !!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s