Η Αριστερά του Λουγκάνσκ καλεί σε Διεθνές Φόρουμ – 8 Μάη, Λουγκάνσκ

d1

Σε προηγούμενο ποστ είχαμε αναφερθεί στη συνάντηση που διοργάνωσε η Αριστερά του Λουγκάνσκ για να συγκροτηθεί και να παλέψει για τη σοσιαλιστική προοπτική, που κατέληξε σε δύο έγγραφα: μια κοινή δήλωση για το σχηματισμό μετώπου και μια απόφαση για τη διοργάνωση Διεθνούς Φόρουμ Αντιφασισμού, Διεθνισμού και Αλληλεγγύης στο οποίο θα κληθούν να συμμετάσχουν αριστερές οργανώσεις και κόμματα από όλο τον κόσμο. Παρουσιάζουμε το δεύτερο έγγραφο-πρόσκληση στις εργασίες του Φόρουμ:

Πρόσκληση στο Διεθνές Φόρουμ Αλληλεγγύης: «Αντιφασισμός, Διεθνισμός και Αλληλεγγύη», Λουγκάνσκ, 8 Μάη

Εμείς, οι συμμετέχοντες στο Φόρουμ κομμουνιστικών, σοσιαλιστικών, εργατικών, οικολογικών και αντιφασιστικών δυνάμεων, που ενώνουμε τις προσπάθειές μας για να στηρίξουμε τη μεταπολεμική ανοικοδόμηση του Λουγκάνσκ στη βάση σοσιαλιστικών αρχών στον οικονομική, κοινωνική και πολιτική σφαίρα της ζωής, πιστεύουμε ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής που θα καθορίσει το μέλλον μας για τις επόμενες δεκαετίες.

Σήμερα ο λαός του Ντονμπάς επιδιώκει να αποκαταστήσει και να εγκαθιδρύσει μια ειρηνική ζωή και εμείς – ως κομμουνιστικές, σοσιαλιστικές, αριστερές πατριωτικές, εργατικές, αντιφασιστικές και οικολογικές δυνάμεις – θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσουμε ότι οι συμπατριώτες μας θα επιλέξουν τη σοσιαλιστική πορεία. Πιστεύουμε ότι μια δίκαιη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση των φτωχών από τους πλούσιους είναι η μόνη πραγματική προοπτική για την ανάπτυξη του Λουγκάνσκ.

Η γνήσια δημοκρατία, η κοινωνική δικαιοσύνη και οι αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τον εργαζόμενο λαό μπορούν να επιτευχθούν μόνο όταν η πολιτική εξουσία ασκείται προς το συμφέρον της πλειοψηφίας.

Πιστεύουμε ότι μέσω των κοινών προσπαθειών των οργανώσεων και των κινημάτων μας και με την ευρεία υποστήριξη των μαζών θα καταφέρουμε να επιτύχουμε τον κύριο στόχο μας – να κάνουμε το Λουγκάνσκ σοσιαλιστικό. Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασία με όλες τις πατριωτικές δυνάμεις που είναι διατεθειμένες να συμμετάσχουν στον αγώνα μας για το θρίαμβο των ιδεών της ελευθερίας, της ισότητας, της αδελφοσύνης και του διεθνισμού. Πιστεύουμε ότι αυτή είναι η αλήθεια, και η αλήθεια είναι βέβαιο ότι θα επικρατήσει!

Απευθύνουμε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα, προς όλα τα κομμουνιστικά, σοσιαλιστικά, προοδευτικά και αριστερά κόμματα, οργανώσεις και κινήματα, να υποστηρίξουν το φόρουμ των κομμουνιστικών, σοσιαλιστικών, εργατικών, οικολογικών και αντιφασιστικών δυνάμεων του Λουγκάνσκ απέναντι στις προσπάθειες των καπιταλιστών να ανακτήσουν την πολιτική και οικονομική τους εξουσία στην περιοχή, να επιβάλουν στο Ντονμπάς την προηγούμενη αστικοδημοκρατική τάξη και να μετατρέψουν ξανά τους εργάτες σε εκμεταλλευόμενη τάξη. Ο στόχος μας είναι να καθιερώσουμε τις αρχές της δημοκρατίας, του σοσιαλισμού, του κομμουνισμού και να οικοδομήσουμε ένα κοινωνικά προσανατολισμένο κράτος, στο οποίο ολόκληρο το κοινωνικό και πολιτικό σύστημα θα είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων και η οικονομική πολιτική θα στοχεύει στην εξασφάλιση ενός άνευ όρων υψηλού επιπέδου κοινωνικών εγγυήσεων για τους πολίτες.

Υπό αυτές τις συνθήκες, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να πάρουμε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης ενός Διεθνούς Φόρουμ Αλληλεγγύης με τίτλο «Αντιφασισμός, Διεθνισμός και Αλληλεγγύη» στις 8 Μάη 2015, στο οποίο καλούμε όλους όσους ενδιαφέρονται για το μέλλον του Σοσιαλιστικού Λουγκάνσκ.

Για ένα σοσιαλιστικό Λουγκάνσκ!

Ο φασισμός δε θα περάσει!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s