Ανακοίνωση-Πρόσκληση του Διεθνούς Φόρουμ στο Ντονμπάς

Αναρτούμε τη μετάφραση της δημοσίευσης-καλέσματος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Φόρουμ που θα διεξαχθεί στο Ντονμπάς και στο οποίο θα πάρει μέρος η Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία:
___________________________________________________________

Απευθυνόμαστε σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, οι οποίες θέτουν ως στόχο της δράσης τους τον θρίαμβο των ιδανικών της δικαιοσύνης, της ισότητας και της αδελφότητας, και τις καλούμε να συμμετάσχουν στο διεθνές φόρουμ υποστήριξης του Ντονμπάς στον αγώνα του κατά του φασισμού, του ναζισμού, του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού. Καλούμε όλους όσους υπερασπίζονται τον κομμουνισμό , τον σοσιαλισμό. Όλους όσους επέλεξαν τον επαναστατικό δρόμο της απελευθέρωσης των λαών του κόσμου από τον ζυγό του νεοφιλελευθερισμού.
Το Ντονμπάς σήμερα βρίσκεται σε σταυροδρόμι. Οι αριστερές, οι κομμουνιστικές ιδέες έγιναν η βάση και η οργανωτική δύναμη των επαναστατικών επιτευγμάτων την άνοιξη του 2014. Αλλά πρέπει να προχωρήσουμε παραπέρα για να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. Το αντικείμενο του Φόρουμ αποτελεί η δημιουργία των εργαλείων ανάλυσης της σημερινής κατάστασης, αυτής που έχει δημιουργηθεί στο Ντονμπάς και στον κόσμο, της μελοντικής προοπτικής και πρωτίστως η διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων για την ανάληψη δράσης. Η ελπίδα μας αποτελείται από την εύρεση των διεθνών συνδετικών στοιχείων για την οργάνωση της παγκόσμιας κινητοποίησης.

Στιγμιότυπο από τις προετοιμασίες στην πόλη του Λουγκάνσκ για τον εορτασμό των 70 χρόνων από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών (9/5/1945)
Στιγμιότυπο από τις προετοιμασίες στην πόλη του Λουγκάνσκ για τον εορτασμό των 70 χρόνων από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών (9/5/1945)

Το Φόρουμ έχει ιδρυθεί από την Οργανωτική Επιτροπή “A.I.S.”, η οποία περιλαμβάνει την
Οργάνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος της πόλης του Λουγκάνσκ και την Επιτροπή
“Αντιναζιστικό Ντονμπάς” (Ρώμη).

Το Φόρουμ θα διεξαχθεί στις 8 Μαϊου 2015 στο Λουγκάνσκ από τις 9.00 έως τις 18.00 σύμφωνα με την τοπική ώρα.
Οι γλώσσες του Φόρουμ είναι η Ρωσική και η Αγγλική.
– Οι προσκεκλημένες οργανώσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν με ή χωρίς γραπτή αναφορά, παρακαλούνται να δηλώσουν τον αριθμό των εκπροσώπων και τα στοιχεία της οργάνωσης έως τις 20 Απριλίου.
– Τα γράμματα αλληλεγγύης, σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής στο Φόρουμ, είναι πολύ σημαντικά για μας! Θα δημοσιευτούν στο διαδίκτυο στις ιστοσελίδες μας. Παρακαλούμε μαζί με τα γράμματα να σταλούν λίγες πληροφορίες για την οργάνωση , για τις μελλοντικές σχέσεις και συνεργασία.
– Οι συμμετέχοντες που επιθυμούν να παρέμβουν με γραπτή αναφορά παρακαλούνται να
αναφέρουν αναλυτικές πληροφορίες για την οργάνωση και τους συμμετέχοντες στη γλώσσα της χώρας τους αλλά και σε μία από τις γλώσσες του Φόρουμ (Ρωσικά, Αγγλικά). Αυτές οι πληροφορίες θα δημοσιευτούν στο διαδίκτυο. Επίσης, παρακαλούμε να γίνει ενημέρωση για το θέμα της αναφοράς έως την 1η Μαϊου και αν είναι δυνατόν να σταλεί το αρχείο με το κείμενο, αυτό θα βοηθήσει τη δουλειά των μεταφραστών μας. Όλα τα κείμενα που θα λάβουμε εγγράφως, θα δημοσιευτούν στο διαδίκτυο σε ανοιχτή μορφή μετά τη διεξαγωγή του Φόρουμ.
– Η έκταση της αναφοράς θα εξαρτηθεί από την ποσότητα των αιτήσεων για συμμετοχή και από το μέγεθος της οργάνωσης (για παράδειγμα, ένα πολυπληθές κόμμα θα έχει πλεονέκτημα έναντι μιας τοπικής επιτροπής), και θα συγκεκριμενοποιηθεί έως τις 23-25 Απριλίου. Παρά τις δυσκολίες και τα στενά χωροχρονικά περιθώρια που διατίθενται για την εκδήλωση, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ισάξιες δυνατότητες σε όλους τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης.
Η Οργανωτική Επιτροπή είναι έτοιμη να εξασφαλίσει τη μεταφορά των αντιπροσωπειών στο Λουγκάνσκ από το αεροδρόμιο του Ροστόβ (Ρωσία) κατά την περίοδο άφιξης από τις 6 Μαϊου 2015 έως τις 7 Μαϊου 2015 μέχρι τις 15.00 (ώρα Μόσχας).
Η επιστροφή στις 10 Μαϊου στο Ροστόβ με προβλεπόμενη ώρα άφιξης στο αεροδρόμιο του Ροστοβ στις 22.00 (ώρα Μόσχας).
Πληροφορίες επικοινωνίας για το Φόρουμ :
Πληροφορίες επικοινωνίας της Οργανωτικής Επιτροπής :
Ρωσικά : aisforum@yandex.ru
Чаленко Максим Михайлович, Луганск тел.: +380958979035, +380681636935,
Юхнина Вероника, Рим: +39 3898978956

Αγγλικά, Ιταλικά : donbass@libero.it
Alberto Fazolo +39 3385805710
Yukhnina Veronika +39 3898978956

Social Networks:
https://www.facebook.com/aisforum
https://vk.com/club91836205

Στιγμιότυπο από τις αντίστοιχες προετοιμασίες στην πόλη του Ντονιέτσκ
Στιγμιότυπο από τις αντίστοιχες προετοιμασίες στην πόλη του Ντονιέτσκ

Δημοσιεύτηκε από τον solidarity2014

καμπάνια αλληλεγγύης στον αντιφασιστικό αγώνα στην Ουκρανία

Σχολιάστε