Προκήρυξη Μποροτμπά για την Πρωτομαγιά

brbsrpmlt

Μέχρι πρόσφατα, όλοι αντιλαμβανόμασταν την 1η Μάη ως ένα λόγο για να ξεκινήσουμε τα μπάρμπεκιου, να περπατήσουμε τελετουργικά σε πομπές κάτω από την κόκκινη σημαία και να περάσουμε χρόνο με τους φίλους μας σε διάφορες γιορτές. Πλέον αυτή η μέρα έχει γεμίσει με νέο νόημα για μας.

Η Ουκρανία βρίσκεται σε ερείπια. Το Ντονμπάς αιμορραγεί, τα εργοστάσια κλείνουν, τα φώτα σβήνουν όλο και περισσότερο στις πόλεις, οι άνθρωποι έχουν χάσει τις δουλειές και τις οικονομίες τους, οι συνταξιούχοι βρίσκονται στο όριο της επιβίωσης. Μέσα σε ένα χρόνο η χώρα έχει μετατραπεί από μια φτωχή ευρωπαϊκή δύναμη σε μια πτωχευμένη και καθυστερημένη, τσακισμένη από τον πόλεμο αποικία· τώρα οι μόνοι που ζηλεύουν το επίπεδο εισοδήματος και την ποιότητα ζωής των Ουκρανών προέρχονται από τις πιο καταπιεσμένες χώρες της Αφρικής. Όλα αυτά συνέβησαν μπροστά στα μάτια μας, με την πραγματικότητα να ξεπερνά ακόμη και τις πιο τρελές αρνητικές προβλέψεις και προσδοκίες.

Τώρα

Μας ληστεύουν: οι τιμές στα αγαθά κοινής ωφέλειας έχουν αυξηθεί περισσότερο από τρεις φορές, η χρίβνια (το εθνικό νόμισμα) έπεσε τρεις φορές, ο πληθωρισμός έχει υπερβεί το 40%, οι μισθοί και οι συντάξεις δεν αναπροσαρμόζονται για να ευχαριστηθεί το ΔΝΤ, οι φόροι αυξήθηκαν δύο φορές. Το αποτέλεσμα είναι ο Ουκρανός εργάτης να είναι τώρα πέντε φορές φτωχότερος από πέρυσι!

Μας σκοτώνουν: στη μάχη οι απώλειες σε στρατιώτες και πολίτες υπερέβησαν τις απώλειες του σοβιετικού στρατού στα 10 χρόνια του πολέμου στο Αφγανιστάν· εκατομμύρια άνθρωποι έχουν γίνει πρόσφυγες ή έχουν χάσει τα σπίτια και τις περιουσίες τους. Στις 2 Μάη, επέτειο της τραγωδίας της Οδησσού, μνημονεύουμε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά τους στην αλήθεια και τη δικαιοσύνη.

Μας φιμώνουν: η νέα κυβέρνηση εξαπέλυσε πολιτική τρομοκρατία, σκοτώνοντας δημοσιογράφους και πολιτικούς που τολμούν να διαφωνούν με τους «Ευρωπαίους» άρχοντες. Όσοι δεν ήθελαν ή δε μπορούσαν να πάνε στο εξωτερικό ρίχτηκαν στη φυλακή, όπου υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια και δολοφονίες.

Μας απαγόρευσαν: ο νόμος που απαγορεύει την κομμουνιστική ιδεολογία δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το ποιος ήρθε στην εξουσία και τι είδους «δημοκρατία» μάς περιμένει. Ο αντικομμουνισμός είναι ένα από τα σημάδια του φασισμού.

Μας λένε συνεχώς ψέματα: η ατμόσφαιρα του μίσους στα μέσα ενημέρωσης διαστρεβλώνει τα μυαλά των ανθρώπων, οι δημοσιογράφοι έχουν μετατραπεί σε προπαγανδιστές του πολέμου και δε θα είναι ποτέ σε θέση να γράψουν και να πουν την αλήθεια μετά από τις αμετάκλητες ψυχικές αλλαγές και την καταστροφή της προσωπικότητάς τους. Σε μια εποχή που το να λέει κανείς την αλήθεια είναι επικίνδυνο για τη ζωή του, πολλοί προτιμούν να σιωπούν ή να εγκαταλείπουν την Ουκρανία.

Τι να κάνουμε;

Σήμερα η 1η του Μάη είναι ξανά μια ημέρα για αγώνα. Ο μόνος τρόπος για να σταματήσουμε τη φτώχεια και την τρομοκρατία είναι με την αλληλεγγύη. Η αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων της Ουκρανίας, από τους ανθρακωρύχους του Pavlograd, τους δασκάλους του Κιέβου, τους εργάτες του Χάρκοβο, τους χαλυβουργούς του Δνείπερου, τους ναυπηγούς και τους λιμενεργάτες της Μαύρης Θάλασσας, τους αγρότες της Podolia και της Γαλικίας, μαζί με τους μεταλλωρύχους και τους πολιτοφύλακες του Ντονμπάς θα βάλει τέλος στις λεηλασίες και τις δολοφονίες, θα επιστρέψει την Ουκρανία στο δρόμο της ανάπτυξης, της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού.

Η Μποροτμπά καλεί κάθε Ουκρανό και Ουκρανή που έχει κουραστεί να περιμένει και θέλει να δράσει να κάνει κάτι από τα παρακάτω:

– Τυπώστε και διανείμετε φυλλάδια καθημερινά (αν χρειάζεστε βοήθεια, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας), ξεκινήστε με ένα φυλλάδιο την ημέρα

– Δημιουργήστε ανώνυμους λογαριασμούς στα social media και διαξάγετε προπαγάνδα από εκεί

– Κάντε γκράφιτι στους δρόμους της πόλης σας

– Συζητήστε με συγγενείς και φίλους, μιλήστε για τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων στην Ουκρανία και τις δράσεις αλληλεγγύης στο εξωτερικό

– Τηρήστε μυστικότητα, ποτέ μη δίνετε πραγματικές πληροφορίες όταν κάνετε προπαγανδιστική δουλειά, χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα ανώνυμης περιήγησης στο Internet TOR

– Συμμετέχετε σε όλες τις κοινωνικές διαμαρτυρίες: ανθρακωρύχοι, Τσέρνομπιλ, εργάτες, δάσκαλοι, εξαπατημένοι μικροεπενδυτές, μητέρες των στρατιωτών, όλοι αυτοί είναι ο λαός της Ουκρανίας και σύμμαχοί μας

– Ενημερώστε μας για τη δουλειά σας στην ιστοσελίδα της Μποροτμπά, πρέπει να δείξουμε ότι η Ουκρανία παλεύει και να εμπνεύσουμε και άλλους.

Εμπρός για τη νίκη!

(πηγή)

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Προκήρυξη Μποροτμπά για την Πρωτομαγιά

  1. Παράθεμα: Η προκήρυξη του Μποροτμπά για την Πρωτομαγιά – marxismos.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s