Αφιέρωμα στον Μάη που τρέμει το ουκρανικό καθεστώς (πλούσιο φωτορεπορτάζ για Πρωτομαγιά, Οδησσό, Ημέρα Αντιφασιστικής Νίκης)

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τη δολοφονία 48 αντιφασιστών στην Οδησσό (ανεπίσημα πολλών παραπάνω) από τις φασιστικές ορδές που αμόλησε το καθεστώς του Κιέβου για να καταπνίξει τη λαϊκή δυσαρέσκεια στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Το τερατώδες έγκλημα της Οδησσού δεν έχει εξιχνιαστεί ως σήμερα από τις ουκρανικές Αρχές και οι νεκροί αντιφασίστες παραμένουν αδικαίωτοι.

Παρ’ όλα αυτά ο λαός της Οδησσού έδωσε με τον τρόπο του το μήνυμα στις τελευταίες ουκρανικές εκλογές με την τεράστια αποχή του (σχεδόν 60%) και την ενισχυμένη ψήφο του στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας και το Μπλοκ της Αντιπολίτευσης (τις μόνες αντικαθεστωτικές επιλογές που είχε στην κάλπη).

Δεν θα ξεχάσουμε την Οδησσό λέει το σκίτσο.

Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε, ποτέ δεν θα συγχωρήσουμε λέει το σκίτσο.

Δείτε εδώ φωτογραφίες απ’ την περσινή τραγωδία:

Τις τελευταίες μέρες το καθεστώς του Κιέβου έχει αναπτύξει τρεις χιλιάδες αστυνομικούς γύρω από το Κτίριο των Συνδικάτων όπου συνέβη η περσινή σφαγή ενώ η πρόσβαση σε κεντρικά σημεία γίνεται αφού περάσεις μπάρες με αστυνομικό έλεγχο (δείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=DaDVDi1nwuo). Η Οδησσός αυτές τις μέρες αποτελεί μια πλήρως στρατοκρατούμενη/αστυνομοκρατούμενη πόλη στην οποία περιπολούν οι συμμορίες των νεοναζί του Δεξιού Τομέα.  Είναι ξεκάθαρο πως το καθεστώς τρέμει την εκδήλωση της λαϊκής δυσαρέσκειας για τα εγκλήματά του και την καταβύθιση της ουκρανικής οικονομίας σε μία κρίση χωρίς προηγούμενο.

Χθες, οι εορτασμοί της 1ης Μάη ουσιαστικά απαγορεύτηκαν σε όλη την ουκρανική επικράτεια. Στο Κίεβο μόλις λίγες εκατοντάδες θαρραλέοι κομμουνιστές μαζί με τους βετεράνους του Β’ΠΠ τίμησαν την Πρωτομαγιά περικυκλωμένοι από αστυνομικές δυνάμεις και εθνικιστές που απειλούσαν τη σωματική τους ακεραιότητα. Το ουκρανικό καθεστώς θεωρεί την 1η Μάη εχθρική επέτειο και φιλο-σοβιετική γιορτή. Έτσι, οι κεντρικές πλατείες των μεγαλύτερων πόλεων της Ουκρανίας όπου συνήθως εορταζόταν η Πρωτομαγιά παρέμειναν άδειες καθώς κράτος και φασίστες φρόντισαν με προληπτικές συλλήψεις και περιπολίες να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας. Με αυτό τον τρόπο στην Ουκρανία υλοποιείται η φαντασίωση κάθε ολιγάρχη, κάθε καπιταλιστή. Ένα σύγχρονο νεοφιλελεύθερο, αντικομμουνιστικό-αντεργατικό κράτος που συνεργάζεται άψογα με φασιστικές ομάδες κρούσης και καταφέρνει να βγάλει εκτός νόμου ο,τιδηποτε θυμίζει τους εργατικούς και αντιφασιστικούς αγώνες των λαών.

Η αντίθετη εικόνα ισχύει στο απελευθερωμένο Ντονμπάς της Αν. Ουκρανίας. Εκεί η Πρωτομαγιά γιορτάστηκε κανονικά με πορείες και συγκεντρώσεις. Στο Λουγκάνσκ πραγματοποιήθηκε Φόρουμ των Συνδικάτων με εκπροσώπους σωματείων και ενώσεων το οποίο έθεσε την εργατική ατζέντα για τα έτη 2015-2017. Μετά το πέρας των εργασιών πραγματοποιήθηκε πορεία με σύνθημα: «Ειρήνη! Εργασία! Μάης!» (πηγή στα ρώσικα: http://novorossia.su/ru/node/18150). Δείτε φωτορεπορτάζ απ’ τους εορτασμούς.

Σήμερα, 2 Μάη, ο λαός του Ντονμπάς τίμησε τα θύματα της Οδησσού στο αντίστοιχο μνημείο που δημιουργήθηκε στην πόλη του Ντονιέτσκ.

pav_0

Ο πρωθυπουργός της ΛΔ Ντονιέτσκ, Αλεξάντερ Ζαχάρτσενκο, σε μήνυμά του προς τον λαό της Οδησσού για τη σημερινή μαύρη επέτειο δήλωσε: «Εκείνη την ημέρα καταλάβαμε  ότι η χώρα υπό την ονομασία «Ουκρανία» δεν υπήρχε πλέον για εμάς. Πέθανε μαζί με τους δεκάδες βασανισμένους πολίτες της Οδησσού». Όντως, το οργανωμένο κυβερνητικό-φασιστικό έγκλημα ενώ προγραμματίστηκε για να παραδειγματίσει τους αντιφρονούντες, το μόνο που κατάφερε ήταν να αποξενώσει πλήρως τεράστιο τμήμα του πληθυσμού της Ουκρανίας που ένιωσε πλέον πως η νέα κατάσταση στη χώρα δεν το χωράει…

Λίγες μέρες αργότερα, στις 9 Μάη 2014, ο ουκρανικός στρατός αιματοκυλούσε την πόλη της Μαριούπολης δολοφονώντας δέκα άοπλους διαδηλωτές. Δείτε εδώ το συγκλονιστικό βίντεο:

00-lugansk-30-04-14

9 Μάη 2014 στο Λουγκάνσκ. Οι κομμουνιστές στην πρώτη γραμμή των αντικυβερνητικών-αντιφασιστικών καταλήψεων δημοσίων κτιρίων.

Έτσι εορταζόταν η 9η Μάη πέρυσι στο Λουγκάνσκ. Γι' αυτό το ουκρανικό καθεστώς αιματοκύλησε Οδησσό και Μαριούπολη.

Έτσι εορταζόταν η 9η Μάη πέρυσι στο Λουγκάνσκ. Γι’ αυτό το ουκρανικό καθεστώς αιματοκύλησε Οδησσό και Μαριούπολη.

Φέτος, όσο πλησιάζει η επέτειος των 70 ετών απ’ την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών στις 9 Μάη, τόσο το ουκρανικό καθεστώς βρίσκεται σε παροξυσμό. Ήδη η επέτειος έχει μεταφερθεί στις 8 Μάη όπως τιμάται στη δυτική Ευρώπη. Όμως αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στην ιδεολογική προπαγάνδα που έχει εξαπολυθεί από το ουκρανικό καθεστώς, τα media και τα επίσημα ινστιτούτα ιστορίας. Γίνεται προσπάθεια η 8η Μάη να ονομαστεί Ημέρα Πένθους ενώ υπερτονίζεται η ουκρανική συμβολή στον Β’ΠΠ (οι Ουκρανοί απελευθέρωσαν το Άουσβιτς κατά τον πρωθυπουργό της χώρας) την ώρα που ο σοβιετικός Κόκκινος Στρατός παρουσιάζεται ως κατακτητής της Ουκρανίας και εισβολέας στη Γερμανία! Είναι βέβαιο πως φέτος θα γίνουν σημεία και τέρατα κατά τους εορτασμούς της 70ης επετείου της Αντιφασιστικής Νίκης στην Ουκρανία. Πηγές από το Ντονμπάς αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό ο ουκρανικός στρατός να προχωρήσει σε εκτεταμμένες επιθέσεις εναντίον των πόλεων του Ντονμπάς εκείνη την ημέρα. Όπως ενημερωνόμαστε, τα τελευταία 24ωρα, οι δυνάμεις του ουκρανικού στρατού έχουν σπάσει δεκάδες φορές την εκεχειρία βομβαρδίζοντας περιοχές γύρω από το αεροδρόμιο του Ντονιέτσκ.

Ανεξάρτητα όμως από τις προθέσεις των φασιστών που κυβερνούν το Κίεβο, οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπάς ετοιμάζονται να τιμήσουν με μεγαλοπρέπεια την επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης. Εκεί θα βρεθεί και το Διεθνές Αντιφασιστικό Καραβάνι Αλληλεγγύης στο Ντονμπάς και η ελληνική αντιπροσωπεία που θα συμμετέχει σ’ αυτό. Στο πλευρό του λαού που έβαλε ανάχωμα στην επέλαση των φασιστών στην Ευρώπη τότε και τώρα. Για τα παιδιά του Ντονμπάς και το μέλλον όλων μας!

Ο Μάης μας – Ο τρόμος τους

CDhna7wWoAEZWd5

Μικορί τρομοκράτες-αποσχιστές στο Λουγκάνσκ ετοιμάζονται να γιορτάσουν τη νίκη των παππούδων τους επί του Χίτλερ και των γονιών τους επί της χούντας που κυβερνά την Ουκρανία.

Μικορί τρομοκράτες-αποσχιστές σε νηπιαγωγείο του Λουγκάνσκ (απ’ αυτά που βομβαρδίζει ο ουκρανικός στρατός) ετοιμάζονται να γιορτάσουν τη νίκη των παππούδων τους επί του Χίτλερ και των γονιών τους επί της χούντας που κυβερνά την Ουκρανία.

CCkzohEUwAA7dKR

Advertisements

About solidarity2014

καμπάνια αλληλεγγύης στον αντιφασιστικό αγώνα στην Ουκρανία
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s