Συνέντευξη Μοζγκοβόι στην ελληνική αποστολή στο Ντονμπάς (+ φωτογραφίες/βίντεο απ’ τη χθεσινή κεντρική εκδήλωση της Καμπάνιας στην Αθήνα)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η χθεσινή (24/5) εκδήλωση της Αντιφασιστικής Καμπάνιας για την Ουκρανία στην Αθήνα, όπου μίλησαν τα μέλη της ελληνικής αποστολής στο 2ο Διεθνές Αντιφασιστικό Καραβάνι Αλληλεγγύης στο Ντονμπάς. Πάνω από 250 άνθρωποι γέμισαν ασφυκτικά το αμφιθέατρο Γκίνη και παρακολούθησαν το πρώτο υλικό που έχουν επεξεργαστεί τα μέλη της αποστολής απ’ την πενθήμερη παραμονή τους στο Ντονμπάς. Η εκδήλωση είχε διάρκεια 2,5 ωρών κι εκτός από τις εκτενείς τοποθετήσεις/αφηγήσεις των εισηγητών απαντήθηκαν πολλές ερωτήσεις από το κοινό.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον διοικητή της ταξιαρχίας «Φάντασμα», Αλεξέι Μοζγκοβόι, που είχε δολοφονηθεί άγρια την προηγούμενη ημέρα, μαζί με 6 συντρόφους του, από παρακρατικούς Ουκρανούς φασίστες. Πρόκειται για τον διοικητή που φιλοξένησε το Διεθνές Καραβάνι καθ’ όλη την παραμονή του στο Ντονμπάς.

Αναρτούμε εδώ βίντεο με μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας έδωσε, ο Αλεξέι Μοζγκοβόι, πριν δύο εβδομάδες, έξω απ’ το κοινωνικό εστιατόριο του Αλτσέφσκ (ενεργοποιήστε τους ελληνικούς υπότιτλους κάτω δεξιά στην οθόνη του βίντεο). Συζητάμε για την ανάγκη κοινωνικών δομών απ’ τον λαό-για τον λαό, το ζήτημα της ιδιοκτησίας και την ανθρωπιστική κρίση στο Ντονμπάς.
Στο δεύτερο μισό του βίντεο μία ηλικιωμένη κυρία που σιτίζεται στο εν λόγω κοινωνικό εστιατόριο παρεμβαίνει αυθόρμητα αποτυπώνοντας με τα λόγια της το πώς βιώνει ο πληθυσμός του Ντονμπάς τον πόλεμο που του έχει κηρύξει το καθεστώς του Κιέβου.

Δυστυχώς, η τραγική είδηση του θανάτου του διοικητή Μοζγκοβόι επισκίασε τέτοιες στιγμές διεθνισμού όπως το μήνυμα που μας απέστειλλαν, ως ελληνική αποστολή, ο πολιτικός κομισάριος της Κομμουνιστικής Εθλεοντικής Μονάδας, Αλεξέι Μαρκόφ, κι ο επικεφαλής του πολιτικού τμήματος της ταξιαρχίας «Φάντασμα», Εβγκένι Βάλλενμπεργκ θέλοντας να ευχαριστήσουν για τη βοήθεια που μεταφέραμε και την πολιτική αλληλεγγύη στον αγώνα τους. Το μήνυμα βιντεοσκοπήθηκε και στάλθηκε λίγες ώρες πριν τη δολοφονία Μοζγκοβόι. Εδώ μπορείτε να το παρακολουθήσετε (χρειάζεται ενεργοποίηση των ελληνικών υπότιτλων στο youtube)

Για το τέλος παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες από την εκδήλωση της 24ης Μάη στο Πολυτεχνείο:

17896926678_ec8e6ee287_o 17897144880_fc423f4bb0_o 18085798351_5db21e0efc_o

About solidarity2014

καμπάνια αλληλεγγύης στον αντιφασιστικό αγώνα στην Ουκρανία
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Συνέντευξη Μοζγκοβόι στην ελληνική αποστολή στο Ντονμπάς (+ φωτογραφίες/βίντεο απ’ τη χθεσινή κεντρική εκδήλωση της Καμπάνιας στην Αθήνα)

  1. Παράθεμα: Συνέντευξη Μοζγκοβόι στην ελληνική αποστολή στο Ντονμπάς (+ φωτογραφίες/βίντεο απ’ τη χθεσινή κεντρική εκδήλωση της Καμπάνιας στην Αθήνα)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s