Φωτογραφίες απ’ τη συγκέντρωση στο Υπ.Εξ./In support of Donbass, in memory of Alexey Mozgovoi (Athens-photos)

Πραγματοποιήπαράσταση διαμαρτυρίαςθηκε πριν λίγη ώρα η διαμαρτυρία έξω απ’ το Υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα ενάντια στη συμφωνία συνεργασίας των κυβερνήσεων Ελλάδας-Ουκρανίας και την περίθαλψη πολεμιστών του ουκρανικού στρατού και της ουκρανικής φασιστικής Εθνικής Φρουράς σε νοσοκομεία στην Ελλάδα. Τη διαδήλωση καλούσε η  Καμπάνια Αλληλεγγύης στον Αντιφασιστικό Αγώνα στην Ουκρανία. Μοιράστηκαν εκατοντάδες προκηρύξεις, γράφτηκαν και φωνάχτηκαν συνθήματα από τους 100 αντιφασίστες που διαμαρτυρήθηκαν για 1,5 ώρα μπροστά στο υπουργείο κι απέναντι απ’ τη Βουλή.

Με αυτό τον τρόπο διάλεξε η Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία να ανταποκριθεί στο διεθνές κάλεσμα για να τιμηθεί η μνήμη του Αλεξέι Μοζγκοβόι, διοικητή της ταξιαρχίας «Φάντασμα»/Πρίζρακ στο Ντονμπάς και των συντρόφων του που δολοφονήθηκαν πριν λίγες ημέρες σε ενέδρα Ουκρανών φασιστών. Δεν ανεχόμαστε η ελληνική κυβέρνηση να περιθάλπει τους φασίστες φονιάδες του λαού του Ντονμπάς, τους δολοφόνους του διοικητή Μοζγκοβόι, τους δολοφόνους του συμπατριώτη μας δημοσιογράφου/αντιφασίστα-μαχητή, Αθανάσιου «Φάνια» Κοσσέ.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη, έξω απ’ το ουκρανικό προξενείο, από μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΕΕΚ και ανένταχτους αντιφασίστες.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί η κηδεία των εκτελεσθέντων μαχητών στο Αλτσέφσκ, της ΛΔ Λουγκάνσκ έλαβε παλλαϊκό χαρακτήρα (εδώ , με αγγλικούς υπότιτλους, η συνέντευξη τύπου από στελέχη της ταξιαρχίας μετά το τραγικό συμβάν). Η μνήμη όμως του Αλεξέι Μοζγκοβόι τιμήθηκε σε μια σειρά πόλεις του κόσμου. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη Ρώμη, τη Μαδρίτη, το Βερολίνο, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. Ανακοινώσεις/άρθρα για το θάνατο του Μοζγκοβόι έβγαλαν οι Αντιφασιστικές Καμπάνιες/Επιτροπές Αθήνας, Βρετανίας, Μπολόνια, Ρώμης, Μαδρίτης αλλά και διάφορες πολιτικές οργανώσεις της Ευρώπης: ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας, ΚΕΚΡ (Ρωσία), Μποροτμπά (Ουκρανία), ΚΚΙ, Noi Saremo Tutto (Ιταλία), ΚΚ Βρετανίας. Στην Ελλάδα εξέδωσε ανακοίνωση το ΝΑΡ για την κομμουνιστική απελευθέρωση, το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα ενώ άρθρο-επικήδειος αναρτήθηκε και στο site της Κομμουνιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ (ο κατάλογος οργανώσεων περιλαμβάνει ο,τι έχει υποπέσει στην αντίληψη της Καμπάνιας ως τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές κι επομένως είναι ενδεικτικός)

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την υπόλοιπη Ευρώπη και το Ντονμπάς

Οι Banda Bassotti για τη δολοφονία του Αλεξέι Μοζγκοβόι

About solidarity2014

καμπάνια αλληλεγγύης στον αντιφασιστικό αγώνα στην Ουκρανία
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Φωτογραφίες απ’ τη συγκέντρωση στο Υπ.Εξ./In support of Donbass, in memory of Alexey Mozgovoi (Athens-photos)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s