Ενάντια στο ελληνικό Μαϊντάν

Ας μας επιτραπεί μια μικρή παρέμβαση: Ελπίζουμε ο πρώην πρωθυπουργός κι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, να μην μιλούσε για τον πόλεμο, τη γενοκτονία και το φασιστικό καθεστώς που έχει επιβληθεί στην Ουκρανία με τη συνέργεια της Ε.Ε. όταν κατά τη χθεσινή του τοποθέτηση στη Βουλή είπε ότι «…σήμερα υπάρχουν λαοί που αγωνιούν κι αγωνίζονται και κάνουνε μάχες(!) για να μπουν μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σε περίπτωση που αυτό εννοεί θα αντιτείναμε ότι ένας κατά το παρελθόν αδελφωμένος λαός έχει οδηγηθεί σε εμφύλιο πόλεμο, χωριά και πόλεις βομβαρδίζονται, άνθρωποι φυλακίζονται και δολοφονούνται για τις απόψεις τους, ο φασισμός κι ο εθνικισμός προβάλλουν ως επίσημη ιδεολογία και μια οικονομία έχει βυθιστεί στο χάος ακριβώς για να ευοδωθούν τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Του θυμίζουμε επίσης ότι μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση ανατράπηκε με πραξικόπημα στις αρχές του 2014 κι η ΕΕ δεν είπε κουβέντα, όπως κουβέντα δεν είπε και για τους 50 νεκρούς αντιφασίστες της Οδησσού, όπως κουβέντα δεν λέει για τη συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την τωρινή κυβέρνηση της Ουκρανίας που «μάχεται» για να μπει στην Ε.Ε.

Τέλος, επισημαίνουμε ότι αν ο κύριος Σαμαράς ονειρεύεται ελληνικά «Μαϊντάν», καλά θα κάνει να το ξανασκεφτεί γιατί το αντιφασιστικό κίνημα στην Ελλάδα, έχοντας την πείρα από τα γεγονότα της Ουκρανίας δεν θα επιτρέψει να στηθούν τέτοιου είδους εγκληματικά σχέδια. Η συμμαχία νεοφιλελεύθερων/φασιστών που τσακίζεται απ’ την αντίσταση στο Ντονμπάς θα έχει την ίδια τύχη παντού.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s