Μποροτμπά: «ΟΧΙ, μέχρι το τέλος!»

internationalism

Την ώρα που ο Γιατσενιούκ συμπαραστεκόταν στους ιμπεριαλιστές σπόνσορές του καταδικάζοντας το δημοψήφισμα στην Ελλάδα και δηλώνοντας πως «και η δική του χώρα αντιμετωπίζει δυσκολίες, αλλά οι πολίτες της δέχονται τις μεταρρυθμίσεις που τους επιβάλλονται», η Μποροτμπά στεκόταν και στέκεται αλληλέγγυα με τον αγώνα του ελληνικού λαού. Μεταφράσαμε και αναδημοσιεύουμε την τελευταία σχετική της ανακοίνωση:

Το δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουλίου στην Ελλάδα δημιούργησε ελπίδες για την πολυπόθητη αλλαγή, και όχι μόνο στην Ελλάδα. Το βλέμμα όλου του πλανήτη καρφώθηκε πάνω στην Ελλάδα, σαν χώρα στην οποία ήταν εφικτή η ρήξη με τις δεκαετίες της καταστροφικής πολιτικής του νεοφιλελευθερισμού, όπου η αντιλαϊκή ΕΕ θα μπορούσε να υποστεί την τελική ήττα. Ο ελληνικός λαός είπε ένα αποφασιστικό και απερίφραστο ΟΧΙ στις σκληρές απαιτήσεις των ΔΝΤ, ΕΚΤ και Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είπε ΟΧΙ στα οικονομικά μέτρα και τις απάνθρωπες ιδιωτικοποιήσεις. Δεν μπορούμε παρά να θαυμάζουμε τη βούληση και το θάρρος που έδειξαν οι Έλληνες με την αντίστασή τους στην αρπακτική πολιτική της Τρόικα.

Αλλά το σχέδιο συμφωνίας με τους δανειστές , που πρόκειται να υπογράψει η κυβέρνηση του Τσίπρα αγνοεί πλήρως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Το βήμα αυτό, όχι μόνο προδίδει την εμπιστοσύνη του λαού στην κυβέρνηση, αλλά απειλεί την Ελλάδα με επιδείνωση της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης. Το βήμα αυτό βάζει τέλος σε όλες τις ελπίδες που έφερε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος σε όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους του κόσμου. Το πιο τρομακτικό όμως είναι ότι ένα τέτοιο βήμα το κάνει μια κυβέρνηση που αυτοαποκαλείται αριστερή. Με αυτόν τον τρόπο, η “αριστερή” κυβέρνηση συνειδητά αφήνει την πρωτοβουλία στα χέρια των δεξιών και ενεργεί ενάντια στα συμφέροντα του λαού της, αφήνοντας τη χώρα της βορά στους νέους αποικιοκράτες.

Εκφράζουμε τη θερμή υποστήριξή μας στις αριστερές και κομμουνιστικές δυνάμεις της Ελλάδας που δεν φοβούνται να πουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η φυλακή των λαών, που καλούν σε ενότητα για τον αγώνα του “ΟΧΙ, μέχρι το τέλος!”, ενάντια στο μνημόνιο, για τη διαγραφή του χρέους και την έξοδο από την ευρωζώνη, για τον εργατικό έλεγχο και την εθνικοποίηση των τραπεζών.

Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός!

Ένωση Μποροτμπά

short link: http://wp.me/p4I1po-tC

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s