Λευτεριά στον πολιτικό κρατούμενο Αντρέι Σολόκοφ!

Αναδημοσιεύουμε τη σχετική δήλωση της Μποροτμπά:

«O κομμουνιστής Αντρέι Σολόκοφ αιχμάλωτος του ουκρανικού καθεστώτος εδώ και οχτώ μήνες

Ο σύντροφός μας, ο κομμουνιστής Αντρέι Σολόκοφ, διανύει ήδη τον 8ο μήνα ως πολιτικός κρατούμενος της ουκρανικής χούντας.

Η δίκη του συνεχίζεται. Κατηγορείται για «ίδρυση τρομοκρατικής οργάνωσης» (αρθ. 258-3 του Ποινικού Κώδικα της Ουκρανίας, 8 έως 15).

Στις συνεδριάσεις του δικαστηρίου διεξάγονται πολυάριθμες παραβιάσεις. Στις δύο πρώτες συνεδριάσεις δεν έφεραν καν τον Αντρέι στο δικαστήριο. Η δίκη διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη από τη φυλακή. Σήμερα, η υπόθεσή του μεταφέρθηκε στο δικαστήριο στην πόλη Μπερντιάνσκ, υπό το δικαστή Πακομένκο. Η πόλη αυτή βρίσκεται στην Αζοφική Θάλασσα, 60 χιλιόμετρα από τη Μαριούπολη, όπου κρατείται ο Αντρέι. Η φάση αυτή της δίκης θα διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες. Ο κρατούμενος δεν οδηγήθηκε απευθείας στο δικαστήριο, αλλά μέσω της Ζαπορόζιε, με τη θερμοκρασία στους 35°C, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να δικαστεί σε πολύ πιο κοντινό μέρος.

Να τι έγραψε ο Αντρέι σχετικά με τη δίκη αυτή: «Ο χαρακτήρας της ακροαματικής διαδικασίας είναι προκαταρκτικός, δεν αφορά την ουσία της υπόθεσης. Κατά τη συνεδρίαση αυτή, το δικαστήριο θα αποφασίσει μόνο, για παράδειγμα, αν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω έρευνα από την Ασφάλεια (SBU). Τα στοιχεία πάρθηκαν κατά παράβαση του νόμου (χωρίς μάρτυρες, σε ένα οδόφραγμα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας). Δεν υπάρχει ούτε ένας μάρτυρας κατηγορίας (όλοι είναι στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ, «και άρα είναι αδύνατον να τους υποβάλουμε ερωτήσεις»). το κατηγορητήριο δεν αναφέρει καν τον τόπο σύλληψης, κάνει μόνο μια αναφορά στο κτήριο της Ασφάλειας στη Μαριούπολη. Αυτό αποτελεί από μόνο του μια βάση για την ακύρωση των κατηγοριών.»

Όχι μόνο στο δικαστήριο, αλλά και στη φυλακή, οι κρατούμενοι λαμβάνουν σπάνια τροφή. Συχνά ξυλοκοπούνται και βασανίζονται.

Ο Αντρέι είναι ένας αφοσιωμένος κομμουνιστής, ένας επαναστάτης, αντίπαλος των καθεστώτων και του Γέλτσιν και του Πούτιν. Στη Ρωσία πέρασε εννιά χρόνια στη φυλακή για πολιτικούς λόγους. Την ίδια στιγμή, σαν πραγματικός αριστερός, υποστήριξε σθεναρά από την αρχή την εξέγερση στο Ντονμπάς.

Τον περασμένο χειμώνα, ο αυτοδίδακτος αυτός μηχανικός ήρθε στη ΛΔ Ντονιέτσκ για να βοηθήσει τη χώρα να στήσει την παραγωγική της βάση. Βρέθηκε στο σημείο ελέγχου και πιάστηκε αιχμάλωτος.

Παρακαλούμε υποστηρίξτε τον Αντρέι και διαδώστε τις σχετικές με αυτή τη δίκη πληροφορίες.

Ένωση Μποροτμπά (Αγώνας)»

Πηγή: http://borotba.su/kommunista_andreya_sokolova_sudyat_v_ukrainskom_plenu.html

Αγγλική μετάφραση από τον Greg Butterfield: http://redstaroverdonbass.blogspot.gr/2015/08/communist-andrei-sokolov-in-8th-month.html

Ισπανική μετάφραση: http://ximenakrasnaya.blogspot.com.ar/2015/08/el-juicio-de-andrey-sokolov-continua.html

short link: http://wp.me/p4I1po-tL

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s