Απεγκλωβίστηκε η ελληνική αντιπροσωπεία

Από iskra:

[…] Αργά το μεσημέρι έγινε δυνατός, όπως πληροφορούμαστε, ο απεγκλωβισμός της ελληνικής αντιπροσωπείας από το ξενοδοχείο, εν μέσω προκλητικών συνθημάτων και πανώ παρακρατικών φασιστικών ουκρανικών ομάδων, των οποίων τα πρόσωπα ήταν καλυμμένα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί η κύρια συνάντηση της ελληνικής αντιπροσωπείας με εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας, ενώ η Ουκρανή, ελληνικής καταγωγής συνοδός της ελληνικής αντιπροσωπείας είχε από την προηγουμένη αργά το βράδυ συλληφθεί αναίτια από την κρατική ουκρανική ασφάλεια.

Ο Πρόεδρος της ΛΑΕ Παναγ. Λαφαζάνης καταγγέλλει τις παρακρατικές αυθαιρεσίες κατά της ελληνικής αποστολής και ενημέρωσε τον Γιάννη Αμανατίδη, υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα του Απόδημου Ελληνισμού, για την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνει η ελληνική αντιπροσωπεία και ζήτησε την παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης στην ουκρανική πλευρά.

Η ελληνική αποστολή βρίσκεται στην Οδησσό μετά από πρόσκληση της οργάνωσης για τις Εθνικές Μειονότητες στην Ουκρανία και με στόχο να πραγματοποιήσει συναντήσεις με φορείς της ελληνικής μειονότητας για να γνωρίσει τα προβλήματά της και να εκφράσει την συμπαράστασή της στον ελληνισμό της Ουκρανίας.

Να σημειωθεί ότι από το πρωί της Τετάρτης, ουκρανικά ακροδεξιά έντυπα και ιστοσελίδες έβαλαν αδικαιολόγητα κατά της ελληνικής αντιπροσωπείας και έφταναν στο σημείο να την κατηγορούν ότι εργάζεται για τον διαμελισμό της Ουκρανίας!

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s