Δολοφονική επίθεση εναντίον κομμουνιστών στη Μαριούπολη!

Το καθεστώς της Ουκρανίας και οι (παρα)κρατικές φασιστικές ομάδες του συνεχίζουν να τρομοκρατούν τους κομμουνιστές της Ουκρανίας. Παρά την προσπάθεια του ΚΚ Ουκρανίας να συντηρηθεί στη νομιμότητα και την απροθυμία του να υποστηρίξει την ένοπλη εξέγερση του λαού του Ντονμπάς, τουλάχιστον δημοσίως, τα μέλη κι οι οργανώσεις του συνεχίζουν να πέφτουν θύματα τρομοκρατικών ενεργειών. Η Καμπάνια έχει επανειλημμένως υποστηρίξει ότι το ουκρανικό καθεστώς σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένο να εκδημοκρατιστεί. Στόχος του είναι να τσακίσει κάθε εσωτερική φωνή διαμαρτυρίας σε μια Ουκρανία που βυθίζεται σε μια ανεπανάληπτη φτώχεια λόγω του πολέμου και της υλοποίησης των «συνταγών» του ΔΝΤ.

Παραθέτουμε αποσπάσματα από την ανακοίνωση του ΚΚ Ουκρανίας σχετικά με την επίθεση που δέχτηκαν μέλη του στην ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης.

Στις 19 Οκτώβρη, 4 π.μ., το διαμέρισμα του γραμματέα της τοπικής επιτροπής του ΚΚ Ουκρανίας της περιοχής Πριμόρσκι (Μαριούπολη), Alexei Krivun, δέχτηκε πυρά από κινητό εκτοξευτή χειροβομβίδων.
Η χειροβομβίδα χτύπησε το παράθυρο του διαμερίσματος που βρίσκεται σε 5όροφη πολυκατοικία και έφτασε σε μια ντουλάπα με οικιακά είδη. Από τύχη δεν υπήρξαν τραυματίες.

Η πράξη αυτή εντάσσεται, κατά την άποψη, του ΚΚ Ουκρανίας, στην επιχείρηση κατατρομοκράτησης του πληθυσμού του Ντονιέτσκ που βρίσκεται ακόμα υπό ουκρανική κυριαρχία εν όψει των τοπικών εκλογών.

Η τοπική επιτροπή του ΚΚ Ουκρανίας ζητά διαλεύκανση της υπόθεσης και τιμωρία των νεοναζί αποβρασμάτων που βρίσκονται από πίσω της. (http://www.solidnet.org/ukraine-communist-party-of-ukraine/cp-of-ukraine-armed-attacks-against-mariupol-communists-en-ru)

Εμείς να προσθέσουμε ότι κάπως έτσι θα γίνουν οι «ελεύθερες, δημοκρατικές εκλογές» στην Ουκρανία, στις οποίες προφανώς οι διεθνείς παρατηρητές δεν θα διαπιστώσουν κανένα πρόβλημα…

1021262803

Advertisements

About solidarity2014

καμπάνια αλληλεγγύης στον αντιφασιστικό αγώνα στην Ουκρανία
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s