Η ελληνική κυβέρνηση ψηφίζει «λευκό» σε αντιναζιστικό/αντιρατσιστικό ψήφισμα-απόφαση του ΟΗΕ!

Πέρυσι, όταν η Ρωσία αποφάσισε να φέρει στον ΟΗΕ ψήφισμα καταδίκης του ναζισμού και της ηρωοποίησης των συνεργατών των ναζί, είχαμε αναδείξει ως Καμπάνια το γεγονός ότι μόνο οι ΗΠΑ, Καναδάς …και φυσικά Ουκρανία είχαν τολμήσει να ψηφίσουν κατά ενώ όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. είχαν διαλέξει το «λευκό» (http://www.un.org/en/ga/third/69/docs/voting_sheets/L56.Rev1.pdf). Είχαμε καταγγείλει την τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την στάση της στην ψηφοφορία.

Φέτος, το σκηνικό επαναλαμβάνεται αλλά με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η Ρωσία κι άλλες 40 χώρες (μεταξύ αυτών κι οι Κούβα-Βενεζουέλα) επανέφεραν το ψήφισμα, στην 70η επέτειο από τις δίκες της Νυρεμβέργης με σκοπό να καταστεί Απόφαση του ΟΗΕ. Οι ΗΠΑ, Καναδάς, Ουκρανία …και το Παλάου ξαναψηφίζουν «κατά» ενώ όλες οι χώρες της Ε.Ε. ξαναδιαλέγουν το «λευκό».

Έτσι η ιστορία έγραψε ότι στην Απόφαση του ΟΗΕ με την οποία καταδικάζεται η ηρωοποίηση και οι τιμές στους ναζί και τους συνεργάτες τους ως πρακτική που οδηγεί στην ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τις διακρίσεις …η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε «λευκό».

Untitled

Το πρακτικό της ψηφοφορίας. Οι ενδείξεις δίπλα στις χώρες Y=Ναι, Ν=Όχι, Α=Αποχή

Μετά την περίθαλψη φασιστών της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας άλλη μια επιτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χώρες της ΕΕ (και η Ελλάδα) ψήφισαν «λευκό» και σε αντίστοιχη ψηφοφορία που αφορούσε την υιοθέτηση της Διακήρυξης του Durban που είχε διαμορφωθεί από την Παγκόσμια Διάσκεψη Ενάντια στον Ρατσισμό το 2001. Η Διακήρυξη αφορά την υιοθέτηση μέτρων ενάντια στον ρατσισμό και τις διακρίσεις. Καταψήφισαν οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Ιαπωνία, η Γερμανία, η Γαλλία, το Ισραήλ κι η Αυστραλία.
(δείτε περισσότερα εδώ: http://newcoldwar.org/canada-us-and-ukraine-vote-no-europe-abstains-on-un-resolution-condemning-racism-and-neo-nazism/)

About solidarity2014

καμπάνια αλληλεγγύης στον αντιφασιστικό αγώνα στην Ουκρανία
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s