Εθελοντής στο Ντονμπάς: «Βρισκόμαστε σε πόλεμο με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό»

12-1-20152b1-08-502bpm

«Είμαι από τη Μόσχα. Ζούσα μια ήσυχη ζωή, μεγάλωνα τα παιδιά μου, έβγαζα το ψωμί μου. Κάποια στιγμή η Ουκρανία έζησε το Μαϊντάν. Στην αρχή παρατηρούσα τις εξελίξεις κριτικά, προσπαθούσα να καταλάβω ποιος πληρώνει για αυτό, ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό. Και μετά, όταν στο Ντονμπάς αυτοί (σ.σ. ο ουκρανικός στρατός και τα φασιστικά εθελοντικά τάγματα εφόδου) άρχισαν να σκοτώνουν ανθρώπους, τότε κατάλαβα ότι έπρεπε να βοηθήσω.

Δεν βρισκόμαστε καθόλου σε πόλεμο με την Ουκρανία εδώ πέρα. Δε θα αφήσω τους ξεπουλημένους «ήρωες» να κολακεύουν τους εαυτούς τους. Βρισκόμαστε σε πόλεμο με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Για να γίνω πιο ακριβής, με την αμερικάνικη χρηματιστική ελίτ. Αυτή η ελίτ είναι που κινεί τα νήματα εδώ. Από εδώ, ο πόλεμος θα πάει είτε προς τη Δύση, είτε προς την Ανατολή. Το πού ακριβώς στην Ανατολή μπορείτε να το καταλάβετε. Το πού ακριβώς στη Δύση μπορείτε επίσης να το καταλάβετε. Δεν τον θέλω αυτόν τον πόλεμο, αφανίζει τους ντόπιους πολίτες από την πατρίδα τους – δε θέλω να έρθει στη δική μου χώρα. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, θα προτιμούσα πολύ περισσότερο να φέρω τον πόλεμο σε αυτούς που τον ξεκίνησαν.

Βρέθηκα εδώ αφού συνάντησα κάποιον που συντόνιζε την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από τη Ρωσία στο Ντονμπάς. Το Νοέμβρη του 2014, μαζί με αυτόν και με άλλους εθελοντές, ήρθαμε στη Νοβορωσία. Βρισκόμαστε εδώ ένα χρόνο.»

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s