Στο ναδίρ η δημοτικότητα του ουκρανικού καθεστώτος!

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που διεξήγαγε η διεθνής εταιρεία δημοσκοπήσεων Gallup σε δείγμα 1.000 ατόμων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2015 στην Ουκρανία (δημοσιεύτηκε στις 23/12/2015), η δημοτικότητα του ουκρανικού καθεστώτος και δει του προέδρου Ποροσένκο σημειώνει ιστορικό χαμηλό.

Στην ερώτηση αν εγκρίνουν το έργο του προέδρου της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, μόνο το 17% των Ουκρανών απάντησε θετικά. Η πτώση της δημοτικότητας του Ποροσένκο σε σχέση με ένα χρόνο πριν (δλδ το φθινόπωρο του ’14) είναι της τάξης του 30% και είναι πλέον κατά 11 μονάδες χαμηλότερη από αυτή του πρώην προέδρου Γιανουκόβιτς λίγο πριν ανατραπεί από το πραξικόπημα του Μαϊντάν. Στις, δε, ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας η δημοτικότητα του ολιγάρχη-Προέδρου είναι μόλις 11% και 7% αντίστοιχα. Και να φανταστείτε ότι απ’ τις ανατολικές περιοχές εξαιρέθηκαν αυτές του Ντονμπάς που βρίσκονται υπό ουκρανικό έλεγχο.

dushnuuioki9pff6mg4n6q

Επίσης, μόνο το 8% των Ουκρανών δηλώνει ότι πιστεύει στην εθνική τους κυβέρνηση (24% το 2014) ενώ ακόμα λιγότεροι -5%- θεωρούν ότι η κυβέρνησή τους κάνει αρκετά ώστε να πατάξει τη διαφθορά.

Έτσι, 1,5 χρόνο μετά την «επανάσταση» του Μαϊντάν, το 65% των Ουκρανών πιστεύει πως η κυβέρνησή τους τους οδηγεί στη λάθος κατεύθυνση ενώ μόνο το 19% θεωρεί ότι η Ουκρανία βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Πηγή: http://www.gallup.com/poll/187931/ukrainians-disillusioned-leadership.aspx

About solidarity2014

καμπάνια αλληλεγγύης στον αντιφασιστικό αγώνα στην Ουκρανία
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s