Ναζιστική διαπαιδαγώγηση υπό την αιγίδα του Ουκρανικού Υπουργείου Νεολαίας και Αθλητισμού

Στο Κίεβο ιδρύθηκε νέα «Κοινωνική Οργάνωση» με το όνομα «Ένωση για την Προαγωγή της Εθνικής-Πατριωτικής Εκπαίδευσης των Παιδιών και της Νεολαίας».

Την ιδρυτική διακήρυξη υπέγραψαν ο «Εθνικός Οργανισμός Προσκόπων της Ουκρανίας», η «Ουκρανική Ένωση Νέων», η «Νεολαία του Εθνικιστικού Κογκρέσου», η «Αδελφότητα Κοζάκοι SPAS», το «Κίνημα των Νέων Ανθρώπων», η «Εθνική Συμμαχία», η «Νέα Πατρίδα «, ο «Πολιτικός τομέας του Ευρομαϊντάν», η «Πανουκρανική Ένωση Στρατιωτικών», η «Πατριωτική Λέσχη» και η πολιτική πτέρυγα του διαβόητου ναζιστικού τάγματος «Αζόφ» που φέρει ως έμβλημα το «Τσιγκέλι του Λύκου» (Wolfsangel) – που χρησιμοποιούσαν 2 μεραρχίες των SS – οι άντρες του φωτογραφίζονται με σβάστικες και πορτρέτα του Χίτλερ και κατηγορείται από τη Διεθνή Αμνηστία για σωρεία εγκλημάτων πολέμου.

Η τελευταία συμμετοχή είναι και η πιο ενδιαφέρουσα, καθώς o εκπρόσωπος της τελευταίας οργάνωσης, ο Daniil Maiorov παρουσιάζεται στη σελίδα του Ουκρανικού Υπουργείου Νεολαίας και Αθλητισμού ως ο υπεύθυνος της εν λόγω «εθνοπατριωτικής» οργάνωσης με τον οποίο οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έρθουν σε επαφή.

Αυτό βέβαια δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς οι σχέσεις των φασιστικών ταγμάτων με το ουκρανικό κράτος δεν είναι κρυφές. Όπως έχουμε γράψει παλιότερα, το τάγμα «Αζόφ» είναι επίσημα ενταγμένο στις δυνάμεις του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ αστυνομικός διευθυντής στο Κίεβο έχει διοριστεί ο Vadim Troyan, αναπληρωτής διοικητής του ναζιστικού τάγματος «Αζόφ» και ενεργό μέλος της επίσης ναζιστικής παραστρατιωτικής οργάνωσης «Πατριώτης της Ουκρανίας» (τμήμα του «Δεξιού Τομέα»). Παρόλα αυτά, η ανάθεση της διαπαιδαγώγησης της νεολαίας σε στελέχη των φασιστικών οργανώσεων αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην ιδεολογική κυριαρχία των τελευταίων στην ουκρανική κοινωνία.

Πηγές

http://firstsocial.info/news/ultrapravi-vihovuvatimut-ukrayinskih-ditey-patriotizmu http://dsmsu.gov.ua/index/ua/material/21665

azov2-e1453800965518

azov1

memorandym_anpo

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s