Πατριάρχης Κιέβου: Οι κάτοικοι του Ντονμπάς είναι άθεοι, προλετάριοι γι’ αυτό υποφέρουν!

Σε συνέντευξή του σε ουκρανική ιστοσελίδα, ο Πατριάρχης Κιέβου και αρχηγός της ουκρανικής αυτοκέφαλης ορθόδοξης εκκλησίας, Φιλάρετος δήλωσε ότι οι κάτοικοι της Αν. Ουκρανίας υποφέρουν περισσότερο απ’ αυτούς της Δυτικής λόγω των αυξημένων ποσοστών αθεϊας στην περιοχή!

Εξηγώντας ο Φιλάρετος πρόσθεσε: «Εκεί ζει το λεγόμενο προλεταριάτο, άνθρωποι που μεγάλωσαν μες στον αθεϊσμό κι ακόμη τον διατηρούν»

Και συνεχίζοντας γίνεται ακόμα πιο απολαυστικός: «Στο Ντονμπάς ζούσαν κάπου 7,5 εκατομμύρια άνθρωποι άρα κάθε εκκλησία θα ‘πρεπε να ‘ναι γεμάτη. Όμως οι περισσότερες είναι άδειες.»

«Η εμπειρία αλλά κι οι έρευνες δείχνουν ότι στο Ντονμπάς υπάρχουν περισσότεροι άθεοι παρά πιστοί» προσθέτει ο ίδιος αποκαλύπτοντας ότι γνωρίζει την κατάσταση από πρώτο χέρι καθώς έχει ζήσει την παιδική του ηλικία στην Ανατολική Ουκρανία.

1788366

Ευλογημένα τα όπλα, τα ιερά του ΝΑΤΟ

Κατά τον Φιλάρετο, η κατάσταση στο Ντονμπάς θυμίζει την αντίστοιχη στην ΕΣΣΔ όταν «ο Θεός επέτρεψε στον Χίτλερ να καταλάβει το 1/3 της ΕΣΣΔ για να δοκιμάσει την πίστη των κατοίκων της» και φυσικά η τροπή του πολέμου άλλαξε, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, όταν ο κόσμος άρχισε να ξαναπιστεύει στον Θεό και να προσέρχεται στους ιερούς ναούς.

Από μια τέτοια αποκαλυπτική συνέντευξη δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει κι η εξήγηση για τη σημερινή τύχη της Κριμαίας και του Ντονμπάς. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον αρχηγό της ουκρανικής εκκλησίας οι άθεοι της Κριμαίας και του Ντονμπάς δοκιμάζονται από τη ρωσική επιθετικότητα μέχρι να συνειδητοποιήσουν κι οι ίδιοι τα λάθη τους.

Θα ρωτούσαμε τον Φιλάρετο γιατί οι κάτοικοι της υπόλοιπης Ουκρανίας βλέπουν το βιωτικό τους επίπεδο να καταρρέει χρόνο-με-το-χρόνο και να ζουν πολύ χειρότερα απ’ ότι στην άθεη ΕΣΣΔ αλλά θα ‘ταν …σα να κλέβαμε εκκλησία!

[πηγή]

 

Advertisements

About solidarity2014

καμπάνια αλληλεγγύης στον αντιφασιστικό αγώνα στην Ουκρανία
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s