Δήλωση της διεθνιστικής μονάδας Interunit

Δήλωση Νο 6: Αναδιοργάνωση της μονάδας Interunit

Εδώ και αρκετό καιρό, ο πόλεμος στη ΛΔ Λουγκάνσκ ήταν χαμηλής έντασης. Δεν υπάρχουν μεγάλες μάχες, παρά μόνο μικρές και αραιές συγκρούσεις. Με δεδομένο ότι η κατάσταση έχει αλλάξει εντελώς σε αυτούς τους τελευταίους μήνες, η μονάδα Interunit αποφάσισε να αναδιοργανώσει τις δράσεις της για να αντιμετωπίσει καλύτερα τη νέα κατάσταση.

Το κύριο στρατιωτικό καθήκον του στρατού της ΛΔ Λουγκάνσκ αυτή τη στιγμή είναι να υπερασπιστεί τα σύνορα με την Ουκρανία. Αυτό γίνεται δυνατό μέσω ενός δικτύου σημείων ελέγχου σε όλο το μήκος των συνόρων, όπου χιλιάδες στρατιώτες φρουρούν 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Είναι μια στατική αλλά αναγκαία δουλειά.

Η μονάδα Interunit δε διαχειρίζεται ένα σημείο ελέγχου, αλλά μοιράζεται μεταξύ διάφορων θέσεων (με συχνή εναλλαγή). Αυτό συμβαίνει επειδή οι υπηρεσίες πληροφοριών ανακάλυψαν ότι οι Ουκρανοί φασίστες θέλουν να μας σκοτώσουν ή να μας πάρουν αιχμαλώτους. Για τους Ουκρανούς, αυτό είναι ένας μεγάλος στόχος του επικοινωνιακού τους πολέμου. Αυτό εκθέτει τους διεθνιστές σε τεράστιο κίνδυνο: αν οι επιθέσεις του εχθρού επικεντρώνονται σε ένα μόνο σημείο ελέγχου, θα ήταν αδύνατο να αντισταθούμε σε αυτές. Αλλά αν χωρίζονται μεταξύ διάφορων θέσεων, η κατάσταση είναι διαφορετική.

Αυτή η κατανομή των δυνάμεων έχει και κάποια άλλα πλεονεκτήματα. Μπορούμε να έχουμε στενότερη επαφή με τους κατά τόπους συντρόφους μας, να τους γνωρίζουμε καλύτερα και να βελτιώνουμε τις γνώσεις μας στη ρωσική γλώσσα. Σύντροφοι που θέλουν να μείνουν μόνιμα στη Νοβορωσία έχουν περισσότερες πιθανότητες να ενσωματωθούν πλήρως στο στρατό της ΛΔ Λουγκάνσκ. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ότι τα μέλη της μονάδας Interunit μπορούμε να αποκτήσουμε ικανότητες σε περισσότερους τομείς και να λάβουμε εξειδικευμένη εκπαίδευση, πράγμα που μας κάνει πιο αποτελεσματικούς.

Η μονάδα Interunit συνεδριάζει κάθε βδομάδα για να υλοποιήσει τα καθήκοντά της και να κάνει κοινή εκπαίδευση (επίσης, τα μέλη της μοιράζονται τις δεξιότητες που αποκτούν στις διάφορες θέσεις τους).

Αν και δεν έχει ακόμη κοινοποιηθεί επίσημα, κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες διοικητής της μονάδας έχει διατελέσει ο Νέμο και πολιτικός επίτροπος ο Σαλβατόρ. Αφού ολοκληρωθεί η αναδιοργάνωση, θα ορκιστούν επίσημα σε αυτούς τους ρόλους.

Μονάδα Interunit

ΛΔ Λουγκάνσκ, βορειοδυτικό μέτωπο

25 Ιούνη 2016

Interunit@bk.ru

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s