Φασιστικός σκοταδισμός

Ο βαθμός της πνευματικής σαπίλας των ιδεών που επιλέγει ο φασισμός για να ντύσει το αφήγημά του είναι γενικά γνωστός. Εθνικός ιδεαλισμός, ράτσα, αίμα, φυλή, μια σειρά παραληρήματα αντλημένα από τον πιο βαθύ βούρκο, που μολονότι αντιτάσσονται σε κάθε ορθολογισμό μεθούν και ντοπάρουν τους οπαδούς του φασισμού με τα «ιδιαίτερα πλεονεκτήματα της φυλής τους¨. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, με την άνοδο των ντόπιων φασιστών και την καθιέρωσή τους στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, είχαμε και εδώ στην Ελλάδα την ευκαιρία να εξοικειωθούμε ώς ένα βαθμό με αυτή την κατάσταση. Όσο υποψιασμένος όμως κι αν είναι κανείς σχετικά με το ζήτημα, μάλλον θα εκπλαγεί με τις παρακάτω ειδήσεις και θα αναρωτηθεί αν διάβασε καλά (όπως μάλλον είχε αναρωτηθεί και με τις… μάγισσες και τα μέντιουμ που έκαναν ξόρκια σε φυλαχτά στρατιωτών του ουκρανικού στρατού σε δημόσια εκδήλωση υποστηριζόμενη από το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας).

α) Το παρακάτω κείμενο αποτελεί απόσπασμα βιβλίου που διδάσκεται στα ουκρανικά σχολεία στο μάθημα της Γλώσσας. Η εικόνα είναι παρμένη από εδώ.

ukr

Το κείμενο αυτό λέει τα εξής:

«Είμαστε τα παιδιά της Ουκρανίας, είναι η Μητέρα μας και οι μητέρες, όπως γνωρίζετε, δεν επιλέγονται. Αλλά οι Malorussians (σ.σ. κάτοικοι της «Μικράς Ρωσίας«), οι οποίοι γεννήθηκαν Ουκρανοί, απορρίπτουν τη φυσική Μητέρα και πηγαίνουν στη μητριά, υπηρετώντας την ως φυσική μητέρα. Τέτοια «παιδιά της Ουκρανίας» δεν τρέμουν ακόμα και όταν προδίδουν τη Μητέρα τους – την Ουκρανία. Δε νιώθουν καμία ντροπή για τη σατανική συμπεριφορά τους, δεν έχουν κανένα ηθικό στοιχείο, όπως η ευθύνη προς τους προγόνους και τους απογόνους. Δεν έχουν καμία συνείδηση, αφού δυσφημίζουν το ουκρανικό έθνος με τη συμπεριφορά τους. Συνεπώς, ανήκουν στα ανθρώπινα όντα μόνο εξαιτίας της εμφάνισής τους, ως προς το περιεχόμενό τους όμως ανήκουν στους μη-ανθρώπους, μισοανθρώπους (ακόμη και αν έχουν πτυχία ανώτερης και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης). Πολλοί από αυτούς έπρεπε να είναι στις ουκρανικές φυλακές εδώ και πολύ καιρό. Ω φυλακές, περιμένετέ τους – επιτέλους αυτοί οι ουκρανόφοβοι θα έρθουν σε εσάς όχι μόνο για να σας επισκεφθούν, αλλά για να μείνουν εκεί για πάντα. Και τότε η ουκρανική κοινωνία θα καθαριστεί από αυτά τα σκουπίδια και αποβράσματα και από τη ντροπή.»

β) Επικεφαλής του υπουργείου Πολιτικής Πληροφόρησης (που είναι επίσης γνωστό και ως «Υπουργείο Αλήθειας» και ιδρύθηκε το Δεκέμβρη του 2014 με στόχο τη λογοκρισία των ΜΜΕ για να «αντιμετωπιστεί η ρώσικη προπαγάνδα») διορίστηκε ο Βάλερι Μπέμπικ. Ο κύριος αυτός είναι ακαδημαϊκός, διδάκτορας Πολιτικών Επιστημών και καθηγητής. Παρουσιάζουμε ενδεικτικά κάποιες από τις θεωρίες που παρουσιάζει στο έργο του:

  • Ο ουκρανικός πολιτισμός διαμόρφωσε τον ευρωπαϊκό πολιτισμό το 6,000-8,000 π.Χ.
  • Στο έδαφος της αρχαίας Ουκρανίας υπήρχαν τέσσερις πολιτισμοί από τους οποίους εξελίχθηκαν οι Σουμέριοι, οι Τρώες, οι Αιγύπτιοι και οι Έλληνες.
  • Οι Ουκρανοί ήταν οι πρώτοι που ήρθαν σε επαφή με το Θεό, που επινόησαν τη γραφή και που έβαλαν τις βάσεις για τον ανθρώπινο πολιτισμό.
  • Ο Ιησούς Χριστός ήταν Αιγύπτιος ιερέας που υπηρετούσε έναν Ουκρανό Φαραώ.
  • Ο Βούδας, όπως και οι ιδρυτές της Ρώμης και της Αιγύπτου αλλά και οι δημιουργοί της μουσικής και της τέχνης ήταν αρχαίοι Ουκρανοί που πήραν τις γνώσεις τους απευθείας από το Θεό.

Η κατάσταση θα προσφερόταν για άφθονο γέλιο αν δεν ήταν τόσο σοβαρή· δυστυχώς όμως είναι. Ο συρφετός φασιστών και φιλελεύθερων που πήρε πραξικοπηματικά την εξουσία με τις ευλογίες των ΗΠΑ-ΕΕ πρέπει να ανατραπεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

One thought on “Φασιστικός σκοταδισμός

Σχολιάστε