Η ουκρανική Εθνική Φρουρά δολοφονεί δυο εφήβους ποδηλάτες στη Μαριούπολη. Χιλιάδες οι πρόσφυγες, τεράστιες οι ζημιές στην Ανατολική Ουκρανία.

Η ουκρανική Εθνική Φρουρά, επίσημο στρατιωτικό σώμα που φτιάχτηκε μετά την εκλογή Ποροσένκο από ακροδεξιούς, πυροβόλησε και δολοφόνησε στη Μαριούπολη δυο εφήβους που έκαναν «ποδηλατάδα». Το γεγονός έχει προκαλέσει σάλο ενώ δεν το αρνείται κανείς. Οι άντρες της Εθνικής Φρουράς είπαν ότι οι νεαροί δεν σταμάτησαν ως όφειλαν σε σημείο ελέγχου…

Σε άλλο παλαιότερο βίντεο εδώ μπορείτε να δείτε πως τα μέλη ακροδεξιού ουκρανικού τάγματος βασανίζουν ντόπιους στο Ντονμπάς

Πρόσφατα κι ενώ υποτίθεται ότι ισχύει η εκεχειρία, οι νεοναζιστικές δυνάμεις που επιτίθενται στην Ανατολική Ουκρανία τίναξαν στον αέρα εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής στο Λουγκάνσκ, αφήνοντας στο σκοτάδι 1 εκ. ανθρώπους ενώ έπληξαν με ρουκέτες εργοστάσια που δούλευαν στα περίχωρα του Ντονμπάς με αποτέλεσμα εκτός των άλλων να σχηματιστεί τεράστιο τοξικό νέφος πάνω απ’ την πόλη. Ταυτόχρονα ακόμα και μέχρι τις 21 Σεπτέμβρη ρουκέτες έπλητταν συνοικίες της πόλης του Ντονιέτσκ και χωριά γύρω απ’ αυτό προκαλώντας νεκρούς αμάχους.

Η Ρωσία έχει δηλώσει ότι έχει ήδη δώσει άσυλο σε 110.000 Ουκρανούς πολίτες που κατέφυγαν στα εδάφη της ενώ άλλοι 180.000 έχουν κάνει αίτηση ασύλου και περιμένουν. Καθημερινά υπολογίζεται ότι 5.000 με 9.000 άνθρωποι περνούν ως πρόσφυγες στη Ρωσία.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες υπολογίζει τις ζημιές που έχουν γίνει σε Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ από τις επιθέσεις του ουκρανικού στρατού σε 440 εκ. δολλάρια, ενώ 659 δημόσια κτίρια, 1.230 ιδιωτικά και 178 σπίτια ή γραφεία έχουν υποστεί ζημιές.

Τέλος, πολυάριθμες είναι οι μαρτυρίες απελευθερωμένων αιχμαλώτων του ουκρανικού καθεστώτος που καταμαρτυρούν απάνθρωπα βασανιστήρια απ’ τους εκλεκτούς των ΗΠΑ και της ΕΕ. Η παρακάτω εικόνα είναι από το σώμα αιχμαλώτου «ανατολικο-ουκρανού» κι αυτό είναι το δώρο που του άφησαν οι λεβέντες του Ποροσένκο.

Untitled

Δημοσιεύτηκε από τον solidarity2014

καμπάνια αλληλεγγύης στον αντιφασιστικό αγώνα στην Ουκρανία

Σχολιάστε