OHE: ΗΠΑ-Ουκρανία καταψήφισαν απόφαση εναντίον της εξύμνησης των ναζί! «Λευκό» ψήφισαν Ελλάδα και Ε.Ε.

Μπορεί να μην περιμένουμε μια ψηφοφορία στον ΟΗΕ για να σχηματίσουμε άποψη για το πολιτικό ποιόν της κάθε κυβέρνησης όμως η περίπτωση της πρόσφατης ψηφοφορίας για την υιοθέτηση απόφασης εναντίον του ναζισμού και πιο συγκεκριμένα της εξύμνησης των ναζί είναι ενδεικτική των διαθέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η πρόταση κατατέθηκε από μια ομάδα δεκάδων χωρών, μεταξύ των οποίων η Ρωσία, η Ινδία, η Βενεζουέλα, η Βραζιλία και η Κούβα και έφερε τον τίτλο «Καταπολεμώντας την εξύμνηση του Ναζισμού, τον νεο-ναζισμό και άλλες πρακτικές που συμβάλλουν στην τροφοδότηση σύγχρονων μορφών ρατσισμού, ρατσιστικών διακρίσεων, ξενοφοβίας και της σχετικής μη-ανεκτικότητας»

Υπέρ της Απόφασης τελικά ψήφισαν 115 απ’ τα 193 κράτη-μέλη του ΟΗΕ. Ωστόσο τρία κράτη παγκοσμίως καταψήφισαν αυτή την απόφαση. Ποια ήταν αυτά; Η Ουκρανία, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς! Και φυσικά πώς θα μπορούσε να ψηφίσει κάτι άλλο ένα κράτος το οποίο έχει ανακηρύξει εθνικό ήρωα τον αρχισυνεργάτη των ναζί και δολοφόνο των μειονοτήτων, Στεπάν Μπαντέρα…
Ενδεικτική είναι και η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλα τα κράτη-μέλη της οποίας διάλεξαν τη μικρότερη ξεφτίλα του «Λευκού» ώστε να μη χαλάσουν τη συμμαχία τους με το νεοφιλελεύθερο-νεοφασισιτκό καθεστώς της Ουκρανίας και τις ΗΠΑ.
«Λευκό» ψήφισε φυσικά και η κυβέρνηση Σαμαρά που κατά τ’ άλλα δίνει εσωτερική «μάχη» με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Μελετήστε τον παρακάτω χάρτη για να δείτε πώς διαμορφώνονται οι παγκόσμιες συμμαχίες:
1015152835
Εξάλλου, χθες Τρίτη, 25/11, ο διευθυντής του Ουκρανικού Ινστιτούτου Μνήμης,  Volodymyr Vyatovich, δήλωσε ότι θα απαλειφθούν απ’ τα σχολικά βιβλία όλες οι αναφορές στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο του ’41-’45, τον οποίο χαρακτήρισε μύθο. Η Ουκρανία έχασε εκατομμύρια ζωές κατά τον Β’ΠΠ ενώ οι πολίτες της, μέσα από τις τάξεις του Κόκκινου Στρατού έδωσαν επικές μάχες εναντίον των Ναζί συμβάλλοντας στην απελευθέρωση όλης της Ευρώπης. Μάλιστα μέρος της ουκρανικής στρατιάς του Κόκκινου Στρατού, προέλασε απελευθερώνοντας και μεγάλο μέρος των Βαλκανίων.

Αυτός είναι ο κρατικός φασισμός που γιγαντώνεται στην Ουκρανία με τα λεφτά και την πολιτική στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ. Κρατήσαμε για τέλος πρόσφατο βίντεο απ’ το χωριό Νοβοσβετλόβκα του Ντονμπάς που βρίσκεται υπό την κατοχή του ουκρανικού στρατού. Θαυμάστε τα μέλη του νεοναζιστικού τάγματος Aydar που χρηματοδοτείται απ’ τον ολιγάρχη Κολομόισκι και η ηγεσία του έχει εκλεγεί στο ουκρανικό κοινοβούλιο να βγάζουν το άχτι τους σε μια προτομή του Λένιν. Το θέαμα είναι γελοίο αλλά ενδεικτικό του τι κι από ποιους χτίζεται σήμερα στην Ουκρανία…

Η Καμπάνια θα συνεδριάσει σήμερα Τετάρτη, στις 20:00, στη Λέσχη Αναιρέσεις, Ιπποκράτους 175.

Δημοσιεύτηκε από τον solidarity2014

καμπάνια αλληλεγγύης στον αντιφασιστικό αγώνα στην Ουκρανία

Σχολιάστε