Συνέντευξη τύπου των ηγετών της Εθελοντικής Κομμουνιστικής Ομάδας: «Μπορεί κάποιος να σκοτώσει έναν άνθρωπο. Κανείς όμως δεν μπορεί να σκοτώσει μιαν ιδέα.»

Η σημαία που τοποθετήθηκε στη θέση της ουκρανικής κατά την απελευθέρωση της πόλης Ντεμπάλτσεβο, τον Φλεβάρη του 2015.

Η συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι ηγέτες της Εθελοντικής Κομμουνιστικής Μονάδας της Ταξιαρχίας Φάντασμα, ο επίτροπος Αλεξέι Μαρκόφ και ο διοικητής Πιότρ Μπιριουκόφ, για τη δολοφονία του διοικητή της Ταξιαρχίας Φάντασμα Αλεξέι Μοζγκοβόι. Μετάφραση: Δημήτρης Πατέλης

Α.Μ.: Με τεράστια θλίψη οφείλουμε να ανακοινώσουμε στους φίλους μας της Δυτικής Ευρώπης, της Αμερικής, της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής, ότι σήμερα, ώρα περίπου 17.30, υπήρξε δολοφονική επίθεση εναντίον του διοικητή μας, του διοικητή της ταξιαρχίας μας Μοζγκοβόι. Μετά την ανατίναξη εκρηκτικού μηχανισμού το όχημα, στο οποίο επέβαινε δέχτηκε ριπές από μερικά πολυβόλα. Δυστυχώς, όλοι όσοι επέβαιναν στο όχημα σκοτώθηκαν. Ο διοικητής της ταξιαρχίας μας Αλεξέι Μοζγκοβόι, η Γραμματέας τύπου του ίδιου Άννα, οι φρουροί του “Χολς”, “Μετλά” και ο οδηγός “Πέσνια”. Δεν έχουμε την πρόθεση να επιδοθούμε σε εικασίες περί του ποιός βρίσκεται πίσω από αυτό το βάρβαρο έγκλημα. Με αυτό ασχολούνται τα όργανα της δικαιοσύνης. Η διοίκηση της ταξιαρχίας, από τη δική της πλευρά, κάνει ότι είναι εφικτό, ώστε να βοηθήσει τις ανακριτικές αρχές της Δημοκρατίας να βρουν τους εγκληματίες, στους οποίους – είμαι πεπεισμένος – θα επιβληθούν ποινές. Εμείς με τη σειρά μας θα παράσχουμε ολόπλευρη βοήθεια.

JU7YgIMkauM

Π.ΜΠ.: Η ταξιαρχία Πρίζρακ και η κομμουνιστική μονάδα που βρίσκεται στη σύνθεσή της δεν πρόκειται να πάψουν να υπάρχουν, δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα εναντίον του φασισμού. Εγγύηση γι’ αυτό είναι οι εθελοντές μαχητές μας και οι άνθρωποι εκείνοι που μας βοηθούν, που μας εμπιστεύονται, που προσδοκούν από εμάς την προάσπισή τους. Αυτοί δολοφόνησαν έναν από τους μαχητές της ταξιαρχίας, τον διοικητή μας. Όμως το έργο του ζει μαζί μας. Και εμείς θα το συνεχίσουμε. Δεν θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα.
Α.Μ.: Είμαι πεπεισμένος, ότι αρκετά σύντομα θα μπορεί κανείς να δει το λάβαρο της ταξιαρχίας μας και στο Λισιτσάνσκ και στο Χάρκοβο και στο Κίεβο. Και αυτό θα είναι η καλύτερη τιμή στη μνήμη του διοικητή μας.

Το σήμα της εθελοντικής κομμουνιστικής μονάδας, Unit #404, που αποτελεί συστατικό μέρος της Ταξιαρχίας

Το σήμα της εθελοντικής κομμουνιστικής μονάδας, Unit #404, που αποτελεί συστατικό μέρος της Ταξιαρχίας «Φάντασμα»

Π.ΜΠ.: Έτσι θα τιμήσουμε πραγματικά τη μνήμη του. Και όσο και αν χαίρεται τώρα ο εχθρός, ας ξέρει, ότι άσκοπα χαίρεται. Αυτό που έγινε δεν μας φοβίζει. Γνωρίζουμε, ότι στη φωτιά δένει το ατσάλι. Και μάλιστα ως κομμουνιστές έχουμε να διακηρύξουμε κάτι απλά και μονοσήμαντα…
Α.Μ.: Αυτό, το οποίο δεν θα καταφέρουν με τίποτε να πετύχουν είναι το να μας φοβίσουν. Εμείς γνωρίζουμε θαυμάσια προς τα που βαδίζουμε, τι μπορούμε να χάσουμε εδώ και γιατί πράγμα πολεμάμε. Εάν λοιπόν κάποιοι ευελπιστούν, ότι θα φοβηθούμε, ότι θα σταματήσουμε, ότι θα το βάλουμε στα πόδια, τους διαβεβαιώνουμε, ότι στο πιο άμεσο διάστημα θα τους απογοητεύσουμε πολύ βαθιά. Ναι, τώρα πονάμε, είμαστε πικραμένοι. Αλλά σε λίγες ημέρες ο πόνος μας θα μετατραπεί σε οργή. Και τότε οι εχθροί μας….
Π.ΜΠ.: Θα δοκιμάσουν επάνω τους την ορμή της οργής των μαχητών μας.
Α.Μ.: Μπορεί κάποιος να σκοτώσει έναν άνθρωπο. Κανείς όμως δεν μπορεί να σκοτώσει μιαν ιδέα. Εκείνη την ιδέα, για την οποία όρθωσε το ανάστημά του πριν ένα χρόνο ο Αλεξέι Μοζγκοβόι. Την ιδέα εκείνη που ένωσε χιλιάδες ανθρώπους, που συσπειρώθηκαν μαζί του. Η ιδέα αυτή δεν τελειώνει με το θάνατο ενός ανθρώπου. Την ιδέα αυτή θα την μεταφέρουμε μέσω αυτού του πολέμου, μέσα από τον πόνο και το θάνατο. Μ’ αυτή την ιδέα εμείς θα ζήσουμε, θα χτίσουμε μια νέα ζωή. Δυστυχώς, έτσι συμβαίνει στη ζωή. Ότι καλό και εάν επιτυγχάνεται στον ανθρώπινο πολιτισμό, πληρώνεται με αίμα, με ανθρώπινες ζωές. Με τις ζωές πολλών πολύ καλών ανθρώπων.
Π.ΜΠ.:Των καλύτερων ανθρώπων…
Α.Μ.: Εάν όμως εμείς δεν είμασταν έτοιμοι να πληρώσουμε αυτό το αντίτιμο, τότε η ανθρωπότητα ακόμα θα έτρεχε ντυμένη με δέρματα, ενώ ο ένας θα χτυπούσε το κεφάλι του άλλου με λίθινο πέλεκυ.
Π.ΜΠ.: Είτε θα επιδιδόταν σε διακρίσεις των ανθρώπων βάσει εθνικότητας και φυλής. Θα μετρούσε τη μύτη του καθενός βάσει προδιαγραφών…
Α.Μ.: Θα μετρούσε κρανία…
Π.ΜΠ.: Και θα έκαιγε λαό στα κρεματόρια τύπου Άουσβιτς.
Α.Μ.: Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους φίλους μας από τις χώρες της Δύσης, ότι εδώ υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει η κομμουνιστική μονάδα, όσο αυτή θα χρειάζεται στη Νοβορωσία. Και θα συμβούλευα τους εχθρούς μας να μη χαίρονται πρόωρα. Κύριοι δεν σας απέμεινε πολύς χρόνος.
Π.ΜΠ.: Εγώ θα συμπλήρωνα: όχι όσο θα χρειάζεται στη Νοβορωσία, αλλά όσο θα χρειάζεται σε όλους τους ανθρώπους. Γιατί όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη για δικαιοσύνη. Όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη για την αλήθεια. Και γι’ αυτό, δεν φοβόμαστε τον θάνατο.
Α.Μ.: Δεν φοβόμαστε να πεθάνουμε, αλλά ο θάνατος κάποτε έρχεται.
Α.Μ. Και Π.ΜΠ. No pasaran!»

Szhbe-uCx8A

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Συνέντευξη τύπου των ηγετών της Εθελοντικής Κομμουνιστικής Ομάδας: «Μπορεί κάποιος να σκοτώσει έναν άνθρωπο. Κανείς όμως δεν μπορεί να σκοτώσει μιαν ιδέα.»

  1. Παράθεμα: 1 χρόνος από τη δολοφονία του Αλεξέι Μοζγκοβόι | Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s