Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη φιλοναζιστική φιέστα της ουκρανικής πρεσβείας

528061642
Φωτογραφία από συγκέντρωση που είχε γίνει το 2014 έξω από το σπίτι του πρέσβη των ΗΠΑ στο Λονδίνο «υπέρ της Ουκρανίας» και «ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα». Φανταζόμαστε ότι κάπως έτσι θα είναι το ιδεολογικό στίγμα του «φεστιβάλ»: αισχρός αντικομμουνισμός ανάμικτος με ξέπλυμα του φασισμού και του δυτικού ιμπεριαλισμού.

…Και φιλοναζιστικό «φεστιβάλ» κινηματογράφου!

Την περίοδο που συμπληρώνονται 2 χρόνια από τη μαζική σφαγή στο μέγαρο των συνδικάτων της Οδησσού, όταν στις 2 Μαΐου 2014, ναζί παρακρατικοί σε συνεργασία με τις αρχές του Κιέβου, έκαψαν ζωντανούς δεκάδες αντιφασίστες διαδηλωτές, τη περίοδο που συμπληρώνονται δυο χρόνια, από όταν στην Μαριούπολη, ναζί και στρατός δολοφόνησαν δεκάδες αντιφασίστες , στην επέτειο της 9ης Μαΐου, την ημέρα της αντιφασιστικής νίκης…

Κάποιοι στη χώρα μας αποφάσισαν αν διοργανώσουν «φεστιβάλ» κινηματογράφου και να προβάλλουν το ντοκιμαντέρ  Euromaidan- Roughcut, που προπαγανδίζει το οργανωμένο από ΗΠΑ και ΕΕ πραξικόπημα του Μαϊντάν. Ένα πραξικόπημα που έφερε στην εξουσία την πρώτη ανοιχτά φιλοφασιστική κυβέρνηση σε ευρωπαϊκό έδαφος, από την εποχή της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στα πλαίσια «αφιερώματος» στη σύγχρονη Ουκρανία, μαζί με ανάλογου περιεχομένου ταινίες μικρού μήκους, όπως  The Doctor Leaves Last / Ο Γιατρός Φεύγει Τελευταίος.

Παράλληλα θα διεξαχθεί και «συζήτηση» με θέμα όπως « Προς τα πού πηγαίνει τώρα η Ουκρανία, δύο χρόνια μετά τα γεγονότα, ακολουθούμενη από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία και την επιθετικότητά της στην Ανατολική Ουκρανία;»

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν οι Volodymyr Yermolenko, γνωστός για τα ιστορικοϊδεολογικά του κείμενα απόπειρας ταύτισης του Ναζισμού με το Κομμουνισμό και τις εκκλήσεις του στις δυτικές κυβερνήσεις να πάψουν αν είναι «ήπιες» με τη Ρωσία, η «δημοσιογράφος» Tatiana Ogarkova, ιδιαίτερα δραστήρια στις χώρες της δυτικής Ευρώπης στην προπαγάνδα υπέρ του καθεστώτος του Κιέβου (πάντα με την υποστήριξη των κατά τόπους αμερικανικών πρεσβειών) και ο Νίκος Λυγερός, ειδικός σύμβουλος στις Σχολές Εθνικής Άμυνας, Πολεμικής Αεροπορίας, Αστυνομικής Ακαδημίας, Εθνικής Ασφάλειας  και τη Σχολή Στρατολογικού.

Πιθανά η διοργάνωση για πρώτη φορά ανοιχτά μιας τέτοιας εκδήλωσης να είναι σύμπτωση και να μη συνδέεται με την πρόσφατη τοποθέτηση του Τζέφρι Πάιατ (που είχε διατελέσει πρέσβης των ΗΠΑ στο Κίεβο κατά την περίοδο του πραξικοπήματος του Μαϊντάν) στην αντίστοιχη θέση στην Ελλάδα.

Ίσως και όχι…

Σας καλούμε την Παρασκευή, 13 Μάη και ώρα 18:30 έξω από το χώρο Exile Room, Αθηνάς 12, στο Μοναστηράκι, να διαμαρτυρηθούμε για αυτή την προκλητική διοργάνωση.

Να τιμήσουμε τους δεκάδες αντιφασίστες που δολοφονήθηκαν από το καθεστώς του Κιέβου, στην Οδησσό, τη Μαριούπολη, την Ουκρανία, ανατολική και δυτική.

Να τιμήσουμε τη μνήμη του «δικού μας» Φάνια Κοσσέ, του Έλληνα αντιφασίστα που σκοτώθηκε στο Ντονιέτσκ.

Να δηλώσουμε ότι «ούτε στην Ουκρανία, ούτε και πουθενά»… δεν θα επιτρέψουμε στο φασισμό να σηκώσει κεφάλι, ακόμη κι όταν ντύνεται τη προβιά του «πολιτισμού».

Καμπάνια Αλληλεγγύης στην Αντιφασιστική Αντίσταση σε Ουκρανία και Ντονμπάς

Save Donbass

Πρωτοβουλία 9 Μάη

3 σκέψεις σχετικά με το “Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη φιλοναζιστική φιέστα της ουκρανικής πρεσβείας

Σχολιάστε